Kırıkhan Karasu Kanalı’nda hedef 2023!

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Reyhanlı Barajı’na saniyede 50 m³ su sağlayacak olan Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı Yapımı İnşaatı işi kapsamında kazı çalışmaları tamamlanan 1373 m. uzunluğundaki Kırıkhan T1 tünelinde incelemelerde bulundu. Tüneli bir uçtan bir uca yürüyerek, bölge çiftçisine hayat verecek olan çalışmaları yerinde takip eden Milletvekili Yayman’a DSİ Şube Müdürü Fatih Mıyman, Kırıkhan ilçe başkanı Ömer Erdal Çelik, muhtarlar, çiftçiler ve köylüler eşlik etti.

Çizmeleri giyerek, Tahtaköprü Barajı’ndan Reyhanlı Barajına su takviyesi sağlamak amacıyla sürdürülen Kırıkhan Karasu Kanalındaki çalışmaları inceleyen Milletvekili Yayman, Tahtaköprü ile  Reyhanlı Barajı arasındaki takviye kanalında 2 tünelin yer aldığını belirterek, ışığın görüldüğü ilk kanal olan Kırıkhan Karasu Kanalı’nda 2023 yılında su akacağını söyledi.

Suyun petrolden daha değerli olduğuna dikkat çeken Milletvekili Yayman, “Reyhanlı Barajı’na su getirecek olan 37 km uzunluğundaki dev betonarme kanal hızla ilerliyor. Bu kanalda iki adet tünel var. Tünelin biri bitti. Diğeri bitmek üzere. Çalışmalar hızla ilerliyor. Bölgemiz için hayati önem taşıyan çalışmalarda yüzde 64 seviyeye gelindi. 2023 yılı içinde kanaldan su akması hedeflenmektedir. 2029 m. uzunluğunda olacak olan T2 Tüneli ve 37 km. kanal tamamlandığında Kırıkhan, Reyhanlı ve Kumlu bölgelerinin tarım arazilerinin sulama sorunu kalmayacak’ dedi.

Bir cevap yazın