Konuşmalar ‘Ben olsaydım’ diyerek başladı!

İskenderun’da uyuşturucu, alkol, sigara gibi bağımlılık konularında mücadeleyi güçlendirmek ve ilçeye yönelik durum değerlendirmesi yapmak amacıyla, “Ben Olsaydım” teması altında Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliği ve koordinasyonuyla yürütülen “Uyuşturucu ile Mücadele”‘ kapsamında ülke genelindeki tüm il ve ilçelerde uygulanmakta olan “Ben Olsaydım” temalı çalıştaya İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve maiyetinde görevli bulunan Kaymakam Adayı Cezmi Kandemir, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş ile daire ve birim müdürleri, dernek başkanları ve STK temsilcileri katıldı.

İTSO’da düzenlenen çalıştayda, İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan sunumlar eşliğinde; Uyuşturucu, alkol, tütün, davranışsal bağımlılık v. b. konulara ilişkin genel bir durum analizi yapılması, toplumumuzu ve tüm insanlığı olumsuz etkileyen bağımlılık ile mücadelenin daha etkin yürütülmesi için sorunların tespit edilmesi, ve “Ben Olsaydım” temasıyla da çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve ivme kazanması yönündeki çözüm odaklı çalıştayda, katılımcılar tecrübe ve bilgi birikimleri çerçevesinde sorunlara yönelik olarak ‘Ben Olsaydım’ yaklaşımı ile önerilerini aktardı.

Bir cevap yazın