Ufuklar ve Arslanlar, Amanos’u kuşattı!

Hatay İl Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığı’na bağlı timler, Amanos Dağları’nın zorlu coğrafyasına rağmen terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen operasyonlarla, bölgede güvenliği tesis ediyor.

 Hatay İl Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığı’na ait Ufuklar ve Arslanlar adı verilen timler, Amanoslarda barınan teröristleri “ara-bul-yok et” taktiğiyle etkisiz hale getirmek, eylem hazırlıklarını boşa çıkarmak ve huzur, güven ortamını pekiştirmek amacıyla operasyonlarını gece gündüz demeden başarıyla sürdürüyor.

Amanos Dağları kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik kararlılıkla yürütülen mücadelede önemli görev üstlenen jandarma komandolar, teröristleri etkisiz hale getirmenin yanı sıra son bir yılda terör örgütüne ait 50’den fazla depo ve sığınak bulurken, ele geçirilen çok sayıda mühimmat ile yaşamsal malzeme ve uyuşturucuyu imha ediyor.

Terör hedeflerini kısa sürede yok etme yeteneğine sahip yerli ve milli silahlar, mühimmat ve teçhizatlarla bölgede faaliyetlerini sürdüren timler, acil durumlarda kendini imha özelliği bulunan yerli dronla da zorlu coğrafyadaki hareket kabiliyetini artırarak. başarılı operasyonlar gerçekleştiriyor.

Bir cevap yazın