Küresel iklim krizine baraj çözümü!

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Amik Ovası çiftçileriyle bir araya gelerek sorunları dinlediği toplantıda küresel iklim değişikliğinin yarattığı kuraklığa karşı barajların bu yıl umut verdiğini söyledi.

Tahtaköprü Barajı’nda 175 Milyon m3, Büyük Karaçay Barajı’nda 54 Milyon m3, Yarseli Barajı’nda 41 Milyon m3 su olduğunu belirten Yayman, 3 barajın da dolu olmasına rağmen küresel ısınmaya karşı suyun verimli ve dikkatli kullanılması gerektiğini ifade etti.

Tahtaköprü barajının yükseltilmesinin çok stratejik bir karar olduğunu ve ova çiftçisinin son 3 yıldır yüzünü güldürdüğünü belirten Yayman, suyun gelmesiyle tarla fiyatlarının üç katına çıktığını söyledi.

Yüz yılların hayalini Ak Parti’nin gerçekleştirerek Amik Ovası’na suyu getirdiğini kaydeden Yayman, “Hatay’a can veren barajlarımız hızla doluyor. Geçmiş yıllara göre kıyaslarsak bu yıl daha iyi bir noktadayız. Çiftçilerimizi daha çok üretmeye ve ekmeye davet ediyoruz. Onların talebi başımızın üstündedir. Covid salgını ve Rusya-Ukrayna savaşı çiftçiliğin önemini daha da artırdı” dedi.

Kırıkhan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çelik de daima çiftçilerin yanında olduklarını belirterek, “Ovada su sorunu çözüldü teşekkür ederiz. Fakat şimdi de girdi fiyatları çok yüksek. Çiftçi, Cumhurbaşkanımızı baba olarak görüyor ve çiftçiye daha fazla sahip çıkmasını bekliyor” ifadelerini kullandı.

Çiftçiler, girdi fiyatlarının yanısıra meyve bahçelerinde yaşanan don afetiyle ilgili sıkıntılarını ve taleplerini dile getirdi.

Bir cevap yazın