’47 can bir kaçış yolu etmiyor!’

İskenderun’da iki yıl önce Denizalayı kavşağında freni boşalan Tır’ın sebep olduğu faciada hayatını kaybeden 6 kişi ölüm yıldönümlerinde kazanın olduğu noktada karanfillerle anıldı. 2 Nisan 2020’de meydana gelen, 6 kişinin öldüğü ve 25 kişinin de yaralandığı kazanın ardından iki yıl geçmesine rağmen hiç bir önlemin alınmadığına dikkat çeken kaza mağdurlarının aileleri, orta refüje hayatını kaybeden yakınlarının fotoğraflarını yerleştirirken, yetkililerden somut adımların atılmasını, kavşak için istenen kaçış rampasının da acilen yapılmasını beklediklerini ifade etti.

Üzerinde ‘Yanlışanladınız, kendiniz için değil araçlar için kaçış yolu…’ , ’47 can bir kaçış yolu etmiyor’ ,  ‘KGM’yi kaybettik, gören, duyan lütfen bilgi versin’ , ‘HBB, müjde!! Bariyer onarım kursu açıldı’ şeklinde pankartlar taşıyan aileler, şu ana kadar 47 can alan kavşakta gereken yapılana kadar mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

Kazada yakınlarını kaybeden vatandaşlar, “Herkes oturduğu makamın sorumluluğunu hiçbir şarta bağlamadan, ‘Önce sen yap, ben sonra yaparım’ gibi çocukça inatlaşmalara bırakmadan yerine getirsin ki memleketteki insanlar rahat bir nefes alsın. Bu problemin çözümü en başta Karayolları, sonra Trafik idaresi, HBB ve burada toplanan bizlerin İskenderun halkına boynunun borcudur. Gerekeni yaptırana kadar konunun üzerine gideceğiz. İskenderun Halkı ölmek istemiyor, ölülerine ağlamak istemiyor, sakat kalmak ve bu travmaları yaşamak istemiyor. Artık yeter diyoruz” diyerek, sitemlerini dile getirdi.

Mahkeme süreci ile ilgili bilgiler veren Avukat Sibel Bahadır Okuyucu, “Bu kazanın unutulmasını istemiyoruz. Bizler olayın hukukçuları olarak konunun takipçisiyiz, ceza yargılaması, hukuki süreç devam ediyor. Bu anlamda biz avukatlar olarak elimizden geleni yapıyoruz. İçişleri Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü hakkında gerekli itirazları yaptık. Hukuki süreç bizim kontrolümüz altında. Bunun dışında burada toplanmamızın amacı, gerekli önlemlerin alınmamış olması ve hala şehrin girişindeki bu vahim kazaya açık durum hakkında hiçbir yetkilinin çözüm üretmemiş olmasıdır. Firma ve sürücü hakkında gerekli ceza verilmiş, şu an dosyamız Yargıtay’da yargılama aşaması devam ediyor” dedi.

Bir cevap yazın