Fidanlar, miniklerin sevgisiyle kök salacak!

Belen Gazi Abdurrahman Paşa İlköğretim Okulu öğrencileri, geçtiğimiz yıl Soğukoluk’ta yangında zarar gören orman arazilerinde fidan dikti.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, Soğukoluk Mahallesinde belirlenen alanlarda fidanları toprakla buluşturarak geleceklerine nefes olan minik eller, büyüklerine örnek oldu.

Gazi Abdurrahman Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Oben Akduman ve öğrencilere İSTE İskenderun Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Öğretim Görevlileri de eşlik etti.

Bölgenin yeniden ağaçlandırılması hususunda çaba gösterilmesini desteklediğini belirten İskenderun Yüksekokul Müdürü Öğretim Görevlisi Hakan Kalpakçıoğlu “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Tolga Depci geçen yıl ‘Yanan her bir ağaca karşılık, binlerce ağaç dikeceğiz’ demişti. Sözümüzü tutmaya ve çalışmaya devam ediyoruz. Şimdiye kadar binlerce fidanı toprakla buluşturduk ve buluşturmaya devam ediyoruz. Sadece kampüslerimizde değil çevrede zarar gören yerlerde de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu güzel şehrin yeşil dokusuna sahip çıkmak çok önemli” diye konuştu.

Bir cevap yazın