Liman güvenliği her ‘Yönden’ masaya yatırıldı!

İskenderun Körfezi’nin güvenliğinin sağlanması noktasında İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde İskenderun Kaymakamı İskender Yönden başkanlığında ‘Liman Güvenlik Komisyonu Toplantısı’ gerçekleştirildi.

İMEAK DTO Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda ‘Hudutlar, gemiler ve liman tesislerinde uygulanan genel güvenlik tedbirleri ile çeşitli iş ve işlemlerin uygulanmasına dair esas ve usuller gözden geçirilerek, görüş ve öneriler dinlendi.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Körfezi’ndeki genel sorunların çözümü noktasında, periyodik olarak düzenledikleri toplantılarla amaçlarının bürokratik sorunları minimalize ederek işletmeci ve yatırımcıların önünü açıp, bölgedeki deniz ticaret hacmini daha da yukarılara taşımak olduğunu vurguladı.

Toplantıya İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in yanısıra, Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanı Vekili SG Yüzbaşı Engin Dal, Doğu Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Hayrettin Yıldırım, Gümrük Müdürü Melahat Özdemir, İskenderun Liman Başkanı Hüseyin Demir, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Liman Şube Müdür Vekili Komiser Yardımcısı Yusuf Akgül, İMEAK Deniz Ticaret İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, İskenderun Sahil Sağlık Denetleme Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Yusuf Coşkun, Liman işletmeleri ve gemi acentalarının yetkilileri ile teknik ve idari görevliler katıldı.

Bir cevap yazın