EXPO2021 Hatay’ın ışığı Türkiye’yi aydınlatacak!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen ‘Medeniyetler Bahçesi’ temalı EXPO 2021 Hatay organizasyonunun özel açılış gecesi muhteşem bir ışık gösterisine sahne oldu. İlklerin ve enlerin şehri Hatay’ın tüm güzelliklerini,  kültürel mirasını ve sahip olduğu değerleri gözler önüne seren ve görsel şovlarla desteklenen ışık gösterisi, Hatay’ın anavatana katılma sürecini, Ata’ya vefasını da yansıtarak Hatay’ın tarihine de ışık tuttu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ev sahipliğinde EXPO2021 Hatay Defne Fuar Alanı’nda gerçekleşen geceye kemal Kılıçdaroğlu’nun yanısıra İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği(AIPH) Başkanı Bernard Oosterom, belediye başkanları, yabancı ülkelerden katılımcılar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

EXPO 2021 Hatay Genel Sekreteri İhsan Çakar’ın fuar alanları hakkında yaptığı bilgilendirmenin ardından söz alan AIPH Başkanı Bernard Oosterom, EXPO’nun daha yaşanabilir şehirler yaratmanın mümkün olacağını gösterdiğini belirterek,  “EXPO, tarihin tozlu raflarında yeşeren filizler olarak gösterilecek. Her şeyin daha iyi olabileceğine inanan insanlar olarak biraradayız. Bundan daha güzel kutlama hayal edemezdim” dedi.

Dünya Hatay’da

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kendilerini ‘Hayal kurmayın, kazanamazsınız, yapamazsınız, bitiremezsiniz” diye eleştirenlere en güzel cevabı verdiklerini ve binlerce misafin önünde bunun gururunu yaşadıklarını belirterek, “Yola çıkarken niyet ve akıbet konusundaki samimiyetimizi biliyorduk. Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar. Biz ve ekibimiz de 2 yıldır yorulmadan çalıştık. Hayal görmedik. Hatay’ın, kültürünü, sanatını, güzelliklerini dünyayla paylaşmak istedik. Yanı başımızda 11 yıldır süren bir savaş var. İnsanlar ölmesin, barış olsun istedik.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne son emanet ettiği serhat şehriz. Bu coğrafyanın insanları olarak Türkiye’yi misakı milli sınırları içerisindeki herkes ne kadar çok seviyorsa, biz onlardan 2 kat fazla seviyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükran borçluyuz. Bu coğrafyanın yalnız olmadığını biliyorduk, bunu da bugün gördük. Sadece Hatay’ın değil, büyükşehir belediyelerimizin de değerlerini göreceksiniz. Dünya Hatay’da… Herkesi Hatay’a bekliyoruz. Hatay’ın gerçekleri ve hakikatiyle buluşturuyoruz. Hatay’ın kültürünü, medeniyet birikimini, barış kokan iklimini herkes tanısın. Dünyaya lazım olan bu iklim herkes tarafından benimsensin ve bilinsin istiyoruz” dedi.

Meral Akşener’den selam

İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Genel Başkanları Meral Akşener’in Hatay’a selam ve sevgilerini iletirken, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal da, “Kadim bir coğrafyanın sahip olduğu bütün değerleri dünyayla paylaşmak büyük bir mutluluk. Hatay’ın birleştiriciliğinin de dünyaya emsal olmasını temenni ederim” dedi.

Hatay uygarlıkların başkenti

Daha sonra söz alan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, bu güzel atmosferi yaratan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a teşekkür ederek, “Genelde şöyle söyleriz, ‘Medeniyetlerin beşiği Türkiye’ diye. Gerçekten de Asya ve Avrupa arasında önemli bir köprü. Ama medeniyetlerin beşiğini Anadolu’dan çıkarıp bir kente indirgediğinizde, bu kentin kaçınılmaz olarak Hatay olduğunu biliyoruz. Hatay gerçekten de uygarlıkların başkenti. Belki küçük bir coğrafya ama tarihi derinliklerine baktığınızda Hatay, çok farklı bir kent olarak karşımıza çıkıyor. İnançların zenginliği, kimliklerin zenginliği, kültürlerin zenginliği, yemeklerin zenginliği, öykülerin zenginliği var. Ne kadar zenginlik ararsanız Hatay’da. Expo2021’in de Hatay’a verilmesinde bu güzelliklerin büyük payı var. Güzel yapıyı gezdim. Bu mekan kalıcı ve Hatay’a nefes aldıran bir mekan. Belki de yeşilin bütün tonlarını burada görecektir” dedi.

Türkiye’yi aydınlığa çıkarmakta kararlıyız

Konuşmasının sonunda Kılıçdaroğlu, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı, “Bir şeyi unutmamamanızı isterim. Kararlılık sadece Hatay Büyükşehir Belediyemizde değil, diğer belediye başkanlarımızın da aynı kararlılıkla, aynı azimle yol yürüdüklerini ve aynı engelleri aşmasını bildiklerini bilmenizi isterim. Biz çıkarılan bütün engellerden şikayet değil, engelleri aşmasını bildik. Engelleri aşmasını biliyoruz. Engelleri aşma yolundaki kararlılığımızı da biliyoruz. Bu konuda kararlı irademizi sergiliyoruz. Hangi engeli çıkarırlarsa çıkarsınlar, Türkiye’yi aydınlığa çıkarmakta kararlıyız.”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından açılış görsel şovlarla süslenen ışık gösterisiyle son buldu. EXPO 2021’in resmi açılışı 1 Nisan Cuma günü saat 20.00’de gerçekleşecek.

Bir cevap yazın