Arsuz, bugün bir başka güzel

Arsuz’da 30 Mart Ğid-il Sabatağ ile 14 Nisan Evvel Nisan arasındaki iki bahar bayramının festival tadında kutlandığı Geleneksel Bahar Şenlikleri’nin açılış seremonisinde protokol barış güvercinleri uçurdu.

Baharın müjdecisi olarak kutlanan 30 Mart Ğid-il Sabatağ Bayramı’nda hoşgörü, kardeşlik, dostluk, barış ve huzur esasları çerçevesinde kenetlenen Arsuz ve İskenderun ilçe protokolü, vatandaşlar ve STK temsilcileri, bu yıl 6’ncısı düzenlenen Bahar Şenlikleri’nde tüm dünyaya örnek olacak bir aile tablosu oluşturdu.

30 Mart Ğid-il Sabatağ Bayramını ilk kez Arsuz’da kutlayan Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, geleneksel bayram kahvaltısı ile başlayan kutlamalarda bayram ritüeli olarak İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ile yumurta tokuşturdu. Keyifli anların yaşandığı bayramlaşmada, Kaymakam Gökpınar, “Baharın müjdecisi, birlik ve beraberliğin sembolü olan, 30 Mart Yumurta Bayramı kutlu olsun. Arsuz, kuruluşundan bu güne kadar huzur ve kardeşliğin kenti olmuş. Arsuz’u oluşturan değişik yapıların tüm unsurları burada. Ayrımız gayrımız yok, Hepimiz kardeşiz. Huzur ve kardeşliğimiz dün olduğu gibi bugün de yarın da devam edecek. Bugün bu bayramı kutluyoruz, nisan ayında Paskalya’yı kutlayacağız, mayısın başında da Ramazan Bayramı’nı kutlayacağız. İşte bu bizim zenginliğimiz, bu bizim farkımız. Bu geleneğin ilelebet devam etmesini diliyoruz. Bir şehre kimlik katan gelenekleridir” dedi.

     Bayram kutlamaları, çocuk şenliği, güneş gösterileri, yemek yarışması, en güzel boyanmış yumurta yarışması ve bayram alanındaki standtların gezilmesiyle devam etti.

Bir cevap yazın