Öğretmenlerin sesi artık daha gür!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülizar Doğan ile birlikte Şef Yılmaz Özfırat yönetmenliğinde ilimiz öğretmenlerinden oluşan “Hatay Valiliği Müzik Topluluğu”nun ilk gösterimini izledi.

Hatay Valiliği Meclis Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa Vali Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan’ın yanısıra Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Erhan Günay, Yusuf İzci, Onur Şan, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, İl Protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.

Program, Şef Yılmaz Özfırat’ın yönetmenliğinde, Anadolu ezgileri, türküleri ve şarkılarıyla “Hatay Valiliği Müzik Topluluğu”nun müzik dinletisi, dinleyicilere coşku dolu anlar yaşattı.

Eğitimin yanısıra ezgileriyle, şarkılarıyla, türküleriyle bu memlekete renk katan tüm öğretmenlere teşekkür eden Vali Doğan, “Türkülere düşkünlüğümüz Pir Sultan Abdal’dan, Aşık Veysel’den, Muzaffer Sarısözen’den gelmekte. Türk Halk Müziği denilince Sivas, Sivas ezgileri akla gelir. Öncelikle Şefimiz Yılmaz bey’e teşekkür ediyorum, çok kısa bir süre içerisinde güzel bir ekip çalışması çıkartmışlar. Biz zaten medeniyetler korosundan kendilerini tanıyor ve biliyoruz. Ancak farklı formatta güzel bir koro çıksın istedik. Koromuzun tamamı öğretmen arkadaşlarımızdan oluşmakta, o yüzden ayrı bir anlam katıyor. Böyle bir ekibin içerisinde yer almak dahi takdir edilmeye değer diye düşünmekteyim. Bu hafta sonu misafirlerim vardı ve Medeniyetler Korosunu onlarla birlikte dinledik ve hepsi çok takdir etti, ben de Yılmaz bey’e ve tüm ekip arkadaşlarına buradan tekrar teşekkür ediyorum. Bu koro 4 aylık bir çalışmayla bu hale geldi, çok güzel parçalar icra ettiler, bu şekilde de devam edecekler. Biz turizm ve sanat kentiyiz. Ezgileriyle, şarkılarıyla, türküleriyle bu memlekete renk katıyorlar, bu memleket için üretiyorlar, çalıyorlar, barış ve dostluk için her şeylerini ortaya koymaktalar. Müzik evrenseldir ve bu da en çok Hatay’a yakışıyor. Ben tekrar tüm ekip arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum. Öykü arkadaşıma da ayrıca teşekkür ediyorum, büyük bir sanatçı, büyük bir ses. Bu sahne boş kalmasın, bu güzel faaliyet devam etsin. Çocuklarımız da yukarı katta bulunan kütüphane de ders çalışmakta, bu binanın amacına uygun kullanılır hale gelmesi de ayrıca beni çok mutlu ediyor. Sadece Valilik olarak biz değil, Belediyelerimiz, STK’larımız da burada faaliyet icra ediyorlar, bu salonun bu hale gelmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma da şükranlarımı sunuyorum. Herkesi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Bir cevap yazın