Şehit Polis memuru, eşsiz bir hazineyle ‘Anıl’acak!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan ile birlikte 2020 yılında Siirt’te hain terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit düşen Polis Memuru Anıl Kemal Kurtul’un adının yaşatılacağı kütüphanenin açılışını yaptı.

Antakya’daki Saraycık İlkokulu’nun içerisinde oluşturulan Kütüphane’nin açılış törenine Vali Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan’ın yanısıra Aziz Şehidin ailesi, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşuyla başlayan törende kısa bir konuşma yapan Vali Doğan, “Aziz vatanın bölünmez bütünlüğü, yüce milletimizin bağımsızlığı, huzuru ve güvenliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin hatıralarına sahip çıkmak ve onların isimlerini ölümsüzleştirmek devletimiz ve milletimiz adına kutsal bir görevdir. Kütüphane Haftası’nın başladığı güne denk gelen bu anlamlı açılışta emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Törende, öğrenciler tarafından büyük bir sevgi seliyle karşılanan Vali Doğan,  şehidin kızıyla yakından ilgilenirken, şehit yakınlarının emanetleri olduğunu söyledi.

Program, Vali Doğan, şehidimizin ailesi ve il protokolünün açılış kurdelesini kesmesi ve kütüphanenin gezilmesiyle son buldu.

Bir cevap yazın