Sel ve taşkın riskine dikkat!

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Hatay’ın kıyı kesimleri ile İskenderun körfezi çevresi için kuvvetli yağış uyarısı verdi. Cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren  Pazar sabahına kadar etkili olması beklenen kuvvetli yağışlar dolayısıyla vatandaşların ani sel, su baskını ve dolu yağışı, ulaşımda aksaklık, ağaç devrilmesi, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum v.b. meydana gelebilecek her türlü olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan uyarı şöyle; “Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu geçmesi bekleniyor. Yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra kıyı kesimlerde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, iç kesimlerde yağmur yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar görülmesi tahmin ediliyor. Yağışların Adana ve Hatay kıyı kesimleri, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteorolojik değerlendirmelere göre; 26.03.2022 yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra İskenderun körfezi (Hatay’ın kıyı kesimleri, Adana’nın kıyı kesimleri) çevresinde kuvvetli(21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde başlayacak yağışların zamanla Osmaniye, Gaziantep’de etkili olması bekleniyor. Yağışların genellikle sağanak ve yağmur, 1000 m üzeri rakımlı yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, kıyı kesimlerde yıldırım ve dolu yağışı, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Bir cevap yazın