Diller farklı olsa da mesaj aynı; Kuraklığa hayır

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, belediye bünyesindeki spor kulüplerinin Türk ve yabancı uyruklu sporcularıyla birlikte 22 Mart Dünya Su Günü’nde farkındalık yaratan bir çalışmaya imza attı.

Dinlerin buluşma noktası, medeniyet ve hoşgörü şehri Hatay’dan tüm dünyaya ‘Diller farklı olsa da mesajımız aynı; Kuraklığa hayır” diye haykıran Başkan Savaş ve sporcular, yayınladıkları videoyla çok geç olmadan suyu korumanın önemine dikkat çekti.

Kuraklığa mahkûm kalmamak için herkesi suya sahip çıkmaya davet eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Dili, rengi, türü ne olursa olsun “SU” her canlının hakkıdır. Sağlığımız ve geleceğimiz için doğamızı korumalı, suyumuza sahip çıkmalıyız. Esas evimiz olan Dünyamızı kaybedersek, her şeyi kaybederiz. Suyumuzu koruyalım, yarınlara umut olalım” dedi.

Su israfına dikkat çeken HATSU Genel Müdürü M. İkbal Polat ise mesajında, “Dünya’nın en değerli hayat kaynağı suyumuz, artan nüfus, hızlı şehirleşme, iklim değişikliği ve kuraklık ile tehdit altında. Hayatımız, sağlığımız, doğamız ve geleceğimiz için suyumuzu korumalı ve israf etmemeliyiz. Hiç bitmeyeceğini düşündüğümüz suyumuz tükeniyor, su şarjımız bitiyor, hayatımız tükenmek üzere” ifadeleriyle, tehlikenin boyutuna vurgu yaptı.

Bir cevap yazın