‘Hatay’a gelmek demek, Mustafa Kemal Atatürk’ü hatırlamak demektir’

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, FOX TV’de yayınlanan ve İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programında tüm Türkiye’yi 1 Nisanda baharı karşılamak üzere Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti devletine emanet ettiği son serhat şehir Hatay’a davet etti. Dünyanın en büyük 3 önemli organizasyondan birine ev sahipliği yapacak olan Hatay’a gelmenin önemine ‘Hatay’a gelmek demek, Mustafa Kemal Atatürk’ü hatırlamak demektir’ sözleriyle dikkat çeken Başkan Savaş, 1 Nisan’da iki ayrı fuar alanında açılışı yapılacak olan EXPO’2021’in 6 aylık bir karnaval şeklinde gerçekleşeceğine vurgu yaptı.

Atatürk’ün ‘Hatay, benim şahsi meselemdir’ ve “Kırk asırlık Türk yurdu düşman elinde esir kalamaz” sözleriyle büyük önem verdiği Hatay’ı Ankara başta olmak üzere herkesin kucaklaması gerektiğini anlatan Başkan Lütfü Savaş, “FİFA ve olimpiyatlardan sonra Dünya’daki üçüncü önemli organizsyon olan EXPO fuar ve sergileme anlamına geliyor. Bizler de Medeniyetler Bahçesi temasıyla Antakya – Defne ve İskenderun – Arsuz alanındaki iki ayrı noktada 320 dönüm arazi içerisinde Hatay’ı tüm değerlerini dünyaya sergileyeceğiz. Sanat, kültür, tarih, ticaret, gastronomi, eğlence dolu 6 aylık bir karnaval havasında geçecek olan,  gelen konuklarına sadece görsellik değil midelerine de katkı sağlayacak organizasyonun açılışını 1 Nisan’da gerçekleştireceğiz. 20 yıl esaret altında kalmış, bağımsızlık mücadelesi vermiş bir şehrin ve bir devletin, şu anki serhat şehrin belediye başkanı olarak Hatay’a herkesi davet ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Misakı milli sınırları içerisinde 3 yıl gibi bir süre içerisinde bağımsızlık kazanılmış ama 16 yıl daha bağımsızlık mücadelesi vermişiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk fiilen desteği ve müthiş bir diplomasi örneği vererek hasta yatağında Hatay’ı kurtarmış ve Hatay’ı Türkiye Cumhuriyeti Devletine emanet ettiği son serhat şehir Hatay’dır. Bu nedenle, Hatay’a gelmek demek; tarihi hatırlamak demek, Mustafa Kemal Atatürk’ü hatırlamak demektir. Ölüm döşeğindeyken bile Hatay’a önem verdiğine göre Hatay çok önemli,  jeopolitik ve jeostratejik bir şehir. Her dinden, her dilden, her renken, her bölgeden, her etnik kökenden insanımızla 1938 yılından beri Türk Bayrağına sarılmanın şerefini yaşıyoruz. Yönünü Ankara’ya dönmenin şerefini yaşıyoruz. O nedenle Ankara başta olmak üzere herkese diyoruz ki; Hatay’a önem verin, biraz Hatay’ı kucaklayın” şeklinde konuştu.

İsmail Küçükkaya da ‘Hatay, Türkiye tarafından tanınmalı, yetmez Hatay, dünya tarafından tanınmalı’ diyerek, Hatay’ın EXPO davetini ekranlara taşıdı.

Bir cevap yazın