Kütüphane açılışı Çanakkale Ruhu’nu taşıdı!

İskenderun Şirinyurt İlkokulu’nda düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi 107. Yıldönümü ve Şehitler Günü Anma Programı’nda Şehit Pilot Yüzbaşı İlker Acar Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, başta olmak üzere kutsal vatan topraklarının bütünlüğü ve milletimizin selameti için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, şehitlerimizin ruhuna dua okunmasının ardından, tören Şirinyurt İlkokulu Müdürü Mehmet Altay tarafından günün anlam ve önemine yönelik konuşmaların yapılması ve öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli gösterilerle devam etti.  

Şehit Pilot Yüzbaşı İlker Acar’ın anısına oluşturulan kütüphanenin açılışının da gerçekleştirildiği törende, öğrencilerin 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni sahneye yansıtan oratoryosu büyük alkış topladı.

Şehit Yüzbaşı İlker Acar Kütüphanesi’nin oluşturulmasında katkıda bulunan hayırseverlere plaket takdim edilmesiyle sona eren programa, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in uhdesinde görevli Kaymakam Adayı Cezmi Kandemir’in yanı sıra 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, aziz şehidimiz İlhan Acar’ın eşi Gülçin Acar, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Müftüsü Osman Şekerci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler ile davetli konuklar katıldı.

Bir cevap yazın