İSTE ‘Çanakkale geçilmez!’ dedi!

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Denizcilik Örf Adet ve Kariyer Topluluğu’nun 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlediği oratoryo oldukça duygulandırdı.

İSTE Merkez Yerleşke Turkuaz Salon’da yapılan etkinliğe İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meltem Eken, İSTE akademik ve idari personelleri ve öğrenciler katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte, övünç dolu Çanakkale Zaferi’nin Türk ve Dünya tarihi için önemini ve zaferin kazanılmasında deniz ve kara harekâtı safhalarının nasıl gerçekleştiğini anlatan konuşmalar yapıldı.

Gösteri, öğrencilerin hazırlamış oldukları şiir dinletisi ve sunumun ardından,  Çanakkale Zaferi’nin ve 18 Mart Anılarından oluşan gösteri, Çanakkale Türküleri ile öğrencilerin hazırlamış olduğu oratoryonun sunulmasıyla son buldu.

Rahatsızlığı dolayısıyla programa katılamayan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, daha sonra yaptığı açıklamada, etkinliği hazırlayan personel ve öğrencilere teşekkür ederek “Tarihimizin kilometre taşları olan önemli günleri anmak ve gelecek kuşaklara bunların aktarılması çok önemli. Her zaman ifade ettiğim gibi eğitim kurumlarını yalnızca ders bilgisinden ibaret değildir. Öğrencilerin burada geçirdiği zamanı bir bütün olarak değerlendirdiğimizde, bu etkinlikleri milli değerlerinin bilincinde gençler yetişmesine katkı olarak bakmak gerekir” diye konuştu.

Bir cevap yazın