Türk sporcular, yabancı uyruklulara ‘PAS’ verdi!

İskenderun Gençlik Merkezi ile Uluslarası Göç Örgütü(İOM) işbirliği ile 2.si düzenlenen Pas Uyum Dostluk Turnuvası’nda kupalar sahiplerini buldu. Türk ve yabancı uyruklu gençlerin entegresini sağlamak amacıyla 12 haftadır sahada ter döken, aynı zamanda da birbirleriyle takım ruhunu geliştirip büyüten gençler erkekler ve kadınlar olarak iki kategoride dostluğa top sürdü.

Süleyman Seba, Hakkı Yeten, Can Bartu gibi Türk futbolunun duayen isimlerinin adını taşıyan erkekler takımlarıyla, Busenaz Sürmeli, Yasemin Adar ve Hatice Kübra İlgün gibi olimpiyat şampiyonlarının adlarının verildiği kadın takımlarından oluşan turnuvada; erkeklerde birinci Metin Oktay, ikinci Süleyman Seba, üçüncü de Hakkı Yeten olurken, kadınlarda ise birinci Busenaz Sürmeli, ikinci Yasemin Adar, üçüncü ise Hatice Kübra İlgün olarak belirlendi.

Gençler ve hocalar arasında yapılan gösteri maçının ardından dereceye giren takımlara madalya ve kupalarını  İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve protokol üyeleri takdim ederek, gençleri tebrik etti.

İskenderun Gençlik Merkezi’nde bu yıl ikincisi gerçekleşen turnuvanın kapanış törenine İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Aile ve Sosyal Politikalar ilçe Müdürü Yılmaz Balaban, İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Durur, Türk Kızılay İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri, İskenderun Toprak Mahsulleri Müdürü Suat Ünlü, İOM Gezici Psikososyal Destek Ekibi Takım Lideri Cafer Yüksek ve İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin katıldı.

Bir cevap yazın