‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ‘EXPO2021 Hatay’a bekliyoruz’

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 1 Nisan’dan itibaren bahar coşkusunu yansıtacak olan Expo2021 Hatay’ın açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımından duyacağı memnuniyeti dile getirdi.

Katıldığı bir televizyon programında EXPO hazırlıkları ve ziyaretçileri bekleyen sürprizler hakkında açıklama yapan Başkan Savaş, Ankara, İzmir ve İstanbul başta olmak üzere diğer kentlerden Hatay’a yapılan uçak sefer sayılarının arttırılması ve sefer eklenmesi için Türk Hava Yolları ile tüm hava yolu şirketlerine çağrıda bulundu.

Yenilikleri görmek isteyen herkesi 1 Nisan’dan itibaren Hatay’a davet eden Başkan Savaş, programın başladığı saatlerde ilimizde şiddetlenen kar yağışı dolayısıyla Hatay’da şimdiye kadar bu kadar sert geçen bir kışı hiç görmediğini söyledi.

‘Cumhurbaşkanımızı da bekliyoruz’

Devlet büyüklerinin tamamını açılışa davet edeceklerini de açıklayan Savaş, “Tüm protokolümüzü siyasi ayrım gözetmeksizin davet ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızı da davet ediyoruz. Biz de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemize emanet ettiği bir serhat şehiriz. Cumhurbaşkanımızın da buna önem verdiğini düşünüyoruz. Gelirse mutlu oluruz. Çünkü biz bu organizasyonu Hatay’dan herkese birlik, beraberlik ve barış mesajı vermek için yapıyoruz. Bu birlik ve beraberlik tablosu tüm dünyaya örnek olsun istiyoruz” dedi.

Arsuz Fuar alanında dünya lezzetleri olacak!

Expo’yu ziyaret edenleri nelerin beklediğine dair kısaca bilgi veren Savaş, “Her iki alandaki eserler Hatay’a miras kalacak. Alanlarımız, Hatay’ın, sanat, bilim, ticaret, kültür ve gastronomi evi olacak. Çocukların zihinsel fiziksel gelişim sağlayacağı 11 dönümlük bir alan olacak. Bu alan Hatay’ın yıllardır beklediği bir alan olacak. Hiçbir yerleşke sökülmeyecek ve şehrimize uzun yıllar hizmet edecek. Expo’da gastronomiye de büyük önem veriyoruz. Antakya’da ülkemizin her yerinden lezzetleri ağırlayacağız. İskenderun-Arsuz bölgesinde ise dünyanın her yerinden lezzetlere yer vereceğiz” dedi.

Hatay’ın değeri ve zenginliği paylaşılacak!

Hatay’a gelecek konukları UNESCO onaylı Gastronomi Kenti unvanıyla karşılayacaklarını söyleyen Savaş, “Konuklarımız, Orta Doğu, Akdeniz ve Anadolu’dan lezzetlerin yer aldığı mutfağımızla karşılaşacak. Bununla beraber Hatay’ın tarihsel sürecini anlatan bin 650 metrekarelik Ortak Varoluş Mozaiği ile buluşacaklar. Bu mozaiğimizde Darius ile Büyük İskender’in savaşı da var, günümüz de var. Ülkemizin hangi değeri ve zenginliği varsa Hataylılar ve Hatay’ı gelenler tüm bunları Expo 2021’de görecek” dedi.

Bir cevap yazın