Arsuz, kadın çalıştayına hazır

Arsuz Turizm ve Kültür Derneği tarafından Pazar günü ‘Kadın Olmasa Sevgi Olmaz’, ‘Sevgi ve Emeğin Buluşması’ mottosuyla düzenlenecek olan Kadın Çalıştayı için hazırlıklar tamamlandı.

Kadına yönelik şiddet ve korunma mekanizmaları, çalışma hayatında kadının yeri, eşit temsiliyet ve eğitim sorunları, dijitalleşme ve kadın, turizmde kadın ve ekonomik sıkıntıların yaşama etkilerine dair kadına yönelik her ayrıntının geniş bir yelpazede ele alınacağı çalıştayta ayrıca kadınların başarı öyküleri de anlatılacak ve oluşturulacak kadın masası ile de kadınların istihdama katılmaları için çalışmalar yapılacak.

13 Mart Pazar günü Arsuz Lion King Apart Otel de Saat: 10.00’da düzenlenecek olan ve konuyla ilgili uzmanları bir araya getirecek çalıştay, aynı zamanda kadınların sorunları ve çözüm önerileri hakkında da eylem planı oluşturma niteliği taşıyacak.

‘Turizme ve sosyal yaşama kadın eli değmeli’

Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan, kadın çalıştayına sevgi dolu bir dünya isteyen herkesi davet ederken, “Arsuz’da turizme ve sosyal yaşama kadın eli değmeli, değmeli ki daha da güçleneceğini, yaşamın daha da güçleneceğini hep birlikte göreceğiz. Toplumlar, kadına verilen değer ölçüsünde gelişir. Kalkınmanın temelinde kadınların eğitimi vardır. Kadının olduğu yerde demokrasi vardır. Kadınlarımızın daha çok sosyal alanda olmalarını sağlamak için, kadına hak ettiği değerin verilmesi için, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak için ‘Yarınları kazanmanın yolu kadınlardan geçer’ diyorsak, ‘Aile içi kadına şiddet olmasın’ diyorsak, kadın dayanışmasının olduğu sevgi dolu dünyayı hemen bugün istiyorsak cinsiyet eşitliği konusunda kadın ve erkekleri adalet fikrine davet etmek için, derneğimizin kadın kollarının düzenleyeceği ‘Kadın Çalıştayı’na herkesi bekliyoruz” dedi.

Prof. Dr. Ayşe Bahar Yılmaz’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek çalıştayda Türkiye’de Kadın, Çocuk ve İnsan Hakları konularında aktivist kimliğiyle tanınan CHP Yüksek Disiplin Kurulu  üyesi    Av. Tuba Torun, Öğretim Görevlisi Fikret Gökçe, Uzman Psikiyatrist Dr. Suat Yiğit ve yaşanmış başarı öyküsü ile Seda Uzun konuşmacı olarak katılacak.

Bir cevap yazın