Türk Anneler Derneği yine yakışanı yaptı!

Türk Anneler Derneği İskenderun Şubesi Üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın büstüne çelenk sundu.

Cumhuriyet Meydanı’nda biraya gelen Türk Anneler Derneği İskenderun Şube Başkanı Nezihe Elibol ve üyeleri, “Kadın; ‘Hürdür, barıştır, güvendir’ diye haykırırken, kadının adının her yerde olduğunu söyledi.

Günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir açıklama yapan Türk Anneler Derneği İskenderun Şube Başkanı Nezihe Elibol, kadın haklarına da dikkat çekerek, “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz. Hepimiz gururluyuz ve Ata’mızın yolunda yürümeye and içmişiz. Laiklik başımızın tacıdır. Ben ‘Kadınım’, demokratım ve her yerde adım var. Her yıl olduğu gibi bu yılda 8 Mart’ta, geleceği yetiştiren biz anneler, Türkiye’mizi kuran ve “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın”, “Dünyada her şey kadının eseridir” diyerek kadına verdiği önemi ortaya koyan Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın büstüne çelenk bıraktık. Kadınların hakkı Kuran-ı Kerim de bile geçer, ‘Kız çocuklarına ilgi gösterin, erkekle eşit tutun’ der. Kadının hakkı hiçbir zaman yenemez, çiğnenemez. Kadın; ‘Hürdür, barıştır, güvendir.’ Kadın en güzel duygudur. Sevgiye özünü veren annelerdir, kadınlarımızdır. Hepinizin Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi. 

Bir cevap yazın