8 Mart’ta anlamlı açılış

Hatay Valisi Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan ile birlikte üreten, iş gücüne destek veren ve aile ekonomisine katkı sağlayan kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin satışa sunulacağı Hatay Kadın Kooperatifleri Satış Mağazası’nın açılış törenine katıldı.

Antakya’da hizmete girecek olan Hatay Kadın Kooperatifleri Satış Mağazası’yla Antakya Belediyesi üretilen yöresel ürünleri piyasayla buluşturup, kadınların emeklerine değer katacak.

Törenin açılış konuşmasına yapan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, açılışın 8 Mart Dünya kadınlar Günü’nde yapılmasının önemine değinerek, “Öncelikle hanımlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Sayın Valim bu anlamlı günde teşriflerinizle bizlere onur verdiniz. Hatay Kadın Kooperatifleri Tanzim Satış Mağazasında emeği geçen İl Başkanımıza, teşkilatımıza, Milletvekillerimize, zatı alinize teşekkür ederim. Allah hayırlı uğurlu etsin” dedi.

Hatay’daki üretim gayretine kadınların da katılmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Hatay Valisi Rahmi Doğan ise, “Biz eşlerimizi, kadınlarımızı, bacılarımızı, analarımızı sadece münhasır günlerde değil, her zaman baş tacı yapan, onlarla birlikte yol yürüyen insanlarız. Ancak bu anlamlı günü de atlamadan, hatırlamak elbette ki önemli. Antakya Belediyemiz çok hayırlı bir işe vesile oldu. Bugün çalışan kadınlarımızın pazarla buluşması, üretmiş oldukları ürünleri piyasada satması anlamında çok güzel bir lokasyondaki tanzim satış mağazasını açacağız. Biraz önce konuşmada da ifade edildi, hanımlarımız üretecek satışı Antakya Belediyesi yapacak, piyasayla onları buluşturarak emekleri değer bulmuş olacak. Bu çok kıymetli bir aracılık, organizasyon. Ben sayın Başkan’a şükranlarımı sunuyorum. Zaman zaman ilçeleri ziyaret ettiğimizde, kadınlarımızın ürettikleri yöresel ürünlerimizi görüyorum, bundan da çok mutlu oluyorum. Çok kıymetli bir İl de yaşıyoruz. Tarımıyla, ticaretiyle, turizmiyle, kültürel değerleri ile var olan, iddialı bir İl de yaşamaktayız. Bunu ifade etmemde ki sebep 2021 yılı içerisinde ki vergi tahsilatımız 25 milyar TL, bu da bu kadar yüksek vergi ödeyen bir şehirde üretimin, istihdamın, ticaretin, ihracatın olduğunu gösterir. Bu çok büyük bir rakam, Türkiye sıralamasına baktığımızda Hatay, vergi tahsilatında 7. sırada yer almakta. İhracata baktığımızda, geçen seneki rakamların çok çok üstüne çıktık. 11 tane gümrük limanı olan bir şehirde yaşıyoruz. Bu üretim gayretine hanımlarımızın katılmaması büyük bir eksiklik olurdu. Eksikliği giderme anlamında küçük bir nebze katkısı da olsa bu tür çalışmaları çok önemsiyoruz. Ben tüm kadın kooperatiflerini tebrik ediyorum. Ürünleri bereketli, kazançları bol olsun. Hepinizi saygıyla selamlıyo, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Tören, Vali Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal’ın açılış kurdelesini kesmesi ve tanzim satış mağazasının gezilmesi ile son buldu.

Bir cevap yazın