Hatay’da ‘Deprem Anı’!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, il genelindeki 1390 okulda, 449 bin 572 öğrencinin katılımıyla düzenlenen ‘Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı’na katıldı. 1 – 7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen, Hatay’da da Haydar Mursaloğlu İlkokulu’nda düzenlenen tatbikatta AFAD, İtfaiye, Emniyet, Jandarma, Ambulans ekipleri deprem anında ve tahliye esnasında kendi görev alanları içerisinde yapılacaklarını gözden geçirirken, öğrenciler de güvenli tahliye tatbikatına eşlik etti.

Tatbikata Vali Doğan’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Erhan Günay, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Herkesin evinde bir deprem çantasının olması gerektiğini söyleyen Vali Doğan, “Bugün okulumuzda, 81 İl’de eş zamanlı olarak bir deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Deprem açısından hem Türkiye, hem Hatay coğrafyası riskli bölgededir. Bu tatbikat ile deprem anında ne yapmalıyız, kurumlarımızın hangi faaliyetleri icra etmesi gerekmekte bunu gördük. Kurumlarımız kendi görev alanları gereği yapılması gerekeni sembolik olarak sizlere göstermeye çalıştılar. AFAD, İtfaiye, Emniyet, Jandarma, Ambulans teşkilatımız var. Kurumlarımızla birlikte deprem, afet anında neler yapılması gerekiyorsa sizlere göstermeye ve birlikte tatbik etmeye çalıştık. Çocuklar afet anında önce acil çağrı numaramız olan 112’yi aramalıyız. Acil çağrı alıcısı sizin nereden aradığınızı, hangi numaradan aradığınızı kendi ekranında görüyor ve sizden olaya dair kısa bir özet aldıktan sonra hangi birimin müdahale etmesi gerektiğine karar verip ilgili birimi ikaz ediyor. İlgili birim ise olaya en kısa sürede müdahaleyi gerçekleştiriyor. Önemli olan Türkiye’nin ve İlimizin deprem bölgesinde olduğunu bilmek ve deprem anında ilk önce yapılması gerekenler neyse bunları öğrenmek lazım. Herkesin evinde bir deprem çantasının olması şart. Sizlerin dikkatini bugün gerçekleşen tatbikat ile deprem afetine çektik. Ben bu tatbikatta emeği geçen bütün arkadaşlara şükranlarımı sunuyorum. Rabbim depremleri, afetleri memleketimize göstermesin. İnşallah huzurlu, mutlu, sağlıklı günlerde buluşmak temennisiyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Bir cevap yazın