Hatay Dulkadiroğlu Derneği’nden tarihi yolculuk!

Hatay Dulkadiroğlu Derneği, tarih bilincinin gelişmesi, aidiyet kültürünün kökleşmesi, vatan ve millet sevgisinin pekişmesi için Kahramanmaraş’a kültürel gezi düzenledi.

Kahramanmaraş’ın merkez ve merkez ilçesi Dulkadiroğlu’da bulunan tarihi ve kültürel mekânları gezen dernek üyeleri, Dulkadiroğluları beyliği döneminde yapılan tarihi hanlar, çeşmeler, konaklar, kütüphaneler, medreseler ve camileri gezdikten sonra, Dulkadiroğlu ilçe Belediye Başkanı Necati Okay’ı makamında ziyaret etti.

Hatay Dulkadiroğlulları Derneği Başkanı Mehmet Bebek ve Yönetim Kurulu üyelerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkanı Okay, “Tarihimizi ve kültürümüzü Hatay gibi kadim bir şehirde koruyan ve bizi temsil eden Hatay Dulkadiroğulları Derneği Başkanı Mehmet Bebek ve kıymetli yönetimini misafir etmekten son derece mutluyuz” dedi.

Tarihi öğrenmenin önemine dikkat çeken Mehmet Bebek ise ”Dününü ve geçmişini bilmeyen bugünü anlayamaz. Bugünü anlamayan, yarını göremez ve yarını inşa edemez. Biz de dernek olarak, tarih ve kültür farkındalığımızı artırmak için; çalışmalar yapıyoruz. Başkanımıza göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Hatay Dulkadiroğlulları Derneği üyeleri, daha sonra tarihi kurtuluş savaşının geçtiği bahtiyar yokuşunda yaşanan olaylar ile ilgili Dulkadiroğlu Belediyesi Kültür Müdürlüğü yetkililerden bilgiler aldı.

Bir cevap yazın