Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, BigChefs Kurucu Ortağı Gamze Cizreli ile birlikte düzenlediği lansman toplantısında BigChefs menüsünde yer alacak Hatay’ın sekiz tane yemek ve mezesi dünyaya tanıtıldı. 53 televizyon kanalında canlı olarak yayınlanan toplantıda Başkan Savaş, birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve bu medeniyetlerin yemek çeşitlerine de ayrı bir zenginlik kattığı Hatay’ın birbirinden lezzetli yemeklerini tanıtmak için BigChefs ile yapılan iş birliğini önemsediğini söyledi.
Hatay’ın sekiz tane yemek ve mezesinin BigChefs mutfaklarında yer alacağını söyleyen Savaş, “2010 yılından itibaren başlayan bir serüvenimiz var. Hatay’ı dünyaya taşıdık ve UNESCO tarafından tescillendirdik. Şu anda UNESCO tarafından tescillenmiş 26. mutfağız. İnsanlarımız Hatay’a gelmeden de dünyanın birçok noktasında BigChefs sayesinde yemeklerimizi ve mezelerimizi tadabilecekler” dedi.
“Herkes kazanacak”
BigChefs’in hem yurt içinde hem de yurt dışında büyük bir marka olduğunu sözlerine ekleyen Savaş, “Böyle bir markada Hatay yemeklerinin olması bizim açımızdan oldukça önemli. Marka değeri yüksek iki mutfağın birleşmesi insanlara büyük katkı sağlayacak. 13 ayrı medeniyete ev sahipliği yapmış ve 27 kültürün bu tatlarını BigChefs aracılığıyla tüm dünyaya tattıracağız. Tadına bakılan yemeklerin ardından insanlarımız esnafımızdan da alışveriş yaparak onlara katkı sağlamış olacaklar. Bu proje ile Hatay’da herkes kazanmış olacak” dedi.
‘Hatay’ın lezzetlerini tanıtmak boynumuzun borcu’
Hatay mutfağının tüm dünyada tanıtılması açısından projenin oldukça önemli olduğunu ifade eden BigChefs Kurucu Ortağı Gamze Cizreli de, “Ben bu projeyi çok değerli buluyorum. Türk ve Anadolu mutfağı çok değerli. Hak ettiği kadar tanıtamadığımızı düşünüyorum. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na giren illerimizin en başında Hatay var. Hatay’ın lezzetlerini sunmak ve farkındalık yaratmak istiyoruz. Birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış medeniyetler şehri Hatay’ın derin gastronomi kültürünü tanıtmamız gerekiyor. Bu bizim boynumuzun borcu” dedi.