Kaçak nargile imalathanesine suçüstü; 4 gözaltı

Hatay Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, yasadışı nargile tütünü imalatı ve satışı yapan imalathanede, piyasa değeri 1,5 milyon TL olan tütün ve nargile yapımında kullanılan malzemeler  ele geçirdi.  Kaçak tütün ve tütün mamulleri ile mücadele faaliyetleri kapsamında yürütülen istihbarı çalışmalar kapsamında kaçak imalathaneye düzenlenen baskında 4 şüpheli suçüstü yakalandı.

Gümrük Muhafaza ekipleri Hatay’da yapılan istihbarat çalışmalarında kentte bir adreste yasadışı nargile tütünü imalatı ve satışı yapıldığına ilişkin bilgi aldı. Yapılan araştırmada şüpheli adres belirlenerek gözetim altına alındı.  Takip esnasında şüpheli adresteki demir kapının, içeride bulunan iki şahıs tarafından açıldığı, şahıslardan birinin elinde ağzı açık karton koli olduğu ve kolinin ağzı açık kısmında kırmızı renkli içerisinde nargile tütünü paketlerinin bulunduğu görüldü. Suç unsurlarının binadan çıkarılmak istenmesi üzerine harekete geçen gümrük muhafaza ekipleri suçüstü düzenlediği operasyonda  1,5 ton tütün, 2,8 ton gliserin, 325 kg glikoz şurubu, 175 kg nargile aroması, 5 kg gıda boyası, 136 bin adet sipsi, 5 bin 700 adet mahpuç, 4 bin 250 adet ambalaj, 19 adet paketleme makinesi ele geçirildi.
 Kaçak nargile tütünü imalathanesinin faaliyetine son verilirken, ele geçirilen ürünlerin yaklaşık piyasa değeri 1,5 milyon TL olarak belirlendi. Olayla ilgili 4 şüpheli hakkında Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde soruşturma başlatıldı.

Bir cevap yazın