Dışarı çıkarken dikkat!

Hatay Valiliği ve Hatay Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü verileri kapsamında Doğu Akdeniz’de etkili olması beklenen kuvvetli yağış ve fırtına dolayısıyla vatandaşları uyardı. Dün geceden itibaren denizlerde etkili olan fırtınanın öğle saatlerinde yerini kuvvetli yağışlara bırakacağı tahmin edilen uyarılar doğrultusunda HBB, kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyarırken, Afet Koordinasyon Merkezi(AKOM)’ne tüm olumsuzlukların 112, 444 12 06, Alo 153 ve 185 Hattına bildirilebileceğini anımsattı.

Meteorolojiden yapılan 2 ayrı uyarı ise şöyle:

“Doğu Akdeniz’in doğusunda rüzgarın; bugün(Perşembe) ilk saatlerden itibaren doğu ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Rüzgarın; perşembe günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Bugün(Perşembe) öğle saatlerinde Mersin çevresinden başlayarak akşam saatlerinden itibaren Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde etkili olması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Yağışların 1500m ve üzeri rakımlı yerlerde kar şeklinde başlaması, zamanla yerde kar örtüsü oluşması beklenmektedir. Kuvvetli yağışın sebep olabileceği sel, su baskını, kıyı kesimlerde; yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım ve dolu yağışı, yüksek kesimlerde; buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli yağışların etkisini yarın sabah kaybetmesi bekleniyor.”

Bir cevap yazın