Çatı kağıt gibi uçtu!

Hatay’da etkili olan şiddetli fırtına çatıları, billboardları uçurup, tabelaları yerinden sökerken, ağaçları devirdi, hatta apartmanlardan beton parçaları kopardı. Şiddetli fırtına İskenderun, Payas, Dörtyol ve Arsuz’da hayatı olumsuz etkilerken, denizde de etkili olan fırtına İskenderun Körfezi’nde dev dalgalar oluşturdu.

Hızı saatte 75 kilometreye kadar ulaşan fırtına sebebiyle vatandaşlar zor anlar yaşarken, Dörtyol’da bir apartmanın uçan çatısı görenleri hayrete düşürdü. Şiddetli rüzgarın etkisiyle apartmanın fırtınadan uçan çatısı şans eseri kimseye zarar vermezken, olay anı çevrede bulunan vatandaşların cep telefonlarına anbean yansıdı.

Dörtyol Adliye Binası’nın çatısının da zarar gördüğü fırtına dolayısıyla İskenderun’daki balıkçı tekneleri Balıkçı Barınağı’na sığınırken, körfezdeki gemiler de tedbiren açığa çekildi. İskenderun’da ayrıca bazı binalardan kopan beton parçaları otomobillerin üzerine düşerek, araçlarda hasar oluştururken, caddelerde yürümeye çalışan vatandaşların rüzgara meydan okuduğu görüntüler de telefonlarla kaydedildi.

Bir cevap yazın