Medeniyetlerin iz bıraktığı topraklarda koşmaya ne dersiniz?

Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) ve Hatay Büyük Şehir Belediyesi işbirliğiyle 20 Mart 2022 günü Antakya’da gerçekleşecek Hatay Barış Koşusu için hazırlıklar tam gaz devam ediyor. Binlerce yıllık geçmişi ile onlarca medeniyeti topraklarında barındıran Hatay’da bu yıl üçüncü kez gerçekleşecek olan Hatay Barış Koşusu’nda koşucular 10 km’lik parkurun yanı sıra, 4 km’lik Halk Koşusu ile Hatay’ın sokaklarını barış için adımlayacak.

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i ziyaret eden Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve abisi Gürkan Korkmaz, pandemi dolayısıyla ara verilen Hatay Barış Koşusu hakkında istişarede bulundu.

Ali İsmail Korkmaz Vakfı olarak koşucuları binlerce yıllık geçmişiyle Hatay’da bir kez daha misafir etmeye hazırlandıklarını belirten Emel Korkmaz, “Zorunlu bir ayrılığın ardından Hatay Barış Koşusu’nun üçüncüsü, 20 Mart’ta gerçekleşecek. Ali İsmail Korkmaz’ın doğum günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte, koşucular, Hatay’ın tarihi ve doğal güzelliklerinin içinde koşmanın keyfini yaşayacak, ayrıca Antakya’nın zengin mutfağını da deneyimleme şansını yakalayacaklar. Atatürk Parkı’nda başlayıp, Antakya’nın tarihi sokaklarından geçecek olan parkur; katılımcıları, Asi Nehri’nden Anadolu’nun en eski camisi Habib-Neccar’a uzanan büyüleyici bir yolculuğa çıkacak. 10 km’lik parkur yanı sıra 4 km’lik Halk Koşusu’nun da olacağı Hatay Barış Koşusu için başvurular https://www.alivex.com/tr/hatay-baris-kosusu-2 adresinden yapılabilecek” derken, Ali İsmail’in düşlerinin peşinde, barış için koşacak bütün katılımcıları koşuya davet etti.

Bir cevap yazın