Silah kaçakçılığı bahçe duvarını aştı!

Hatay dâhil 7 ilde silah ve mühimmat ticareti yaptığı belirlenen şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Adana merkezli operasyonda, teknik ve fiziki takip sonucu belirlenen adreslerde yapılan aramalarda 24 ruhsatsız tabanca, 2 av tüfeği, 1 kalaşnikof tüfek, farklı çaplarda 870 mermi, çeşitli silahlara ait 147 şarjör ile çok sayıda silah yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, savcılığın şüpheliler hakkında gözaltı kararı çıkarmasının ardından adreslere şafak eş zamanlı baskın yaptı.

Operasyonda şebeke üyesi 9 şüpheli, gözaltına alınırken, yapılan aramada şüphelilere ait çiftlik evinin bahçe duvarındaki taşların altından beze sarılıp, poşetlenmiş tabanca ve silah yapımında kullanılan malzeme çıktı. Şüphelilerin tek tek taşındığında suç unsuru sayılmayan silah parçalarını Adana’da birleştirdikleri ve satışını yaptıkları belirlendi. Adana Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçtikten sonra emniyete götürülen şüphelilerin sorgusunun devam ettiği öğrenildi. 

Bir cevap yazın