Rüzgâra meydan okuyan projeler tam not aldı

İskenderun Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen “Deneyap-2 Teknoloji Atölyeleri Geleceğin Teknoloji Yıldızlarını Belirleme Sınavı’nda hazırlanan eserler görücüye çıktı. Rüzgar Enerjisi İle Elektrik Enerjisi Üretimi temasıyla Milli Teknoloji Hamlesi Öncüleri olan öğrenciler hazırladığı rüzgar türbinleri sergisine İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Av. Tayfun Boda, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Abdülkerim Güven, Kızılay ilçe Başkanı Recep Sivri katıldı.

Geleceğin teknoloji yıldızlarının çekirdekten yetiştiğini gözler önüne seren projeleri tek tek inceleyerek hem eserler, hem de Deneyap Teknoloji Atölyeleri hakkında İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin’den bilgiler alan Kaymakam Yönden ve beraberindeki heyet, gençlerin el becerilerine hayran kaldı.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri hakkında bilgiler veren İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, “Türkiye genelinde 28 ilde düzenlenen Deneyap Türkiye Uygulama sınavlarının bir ayağını da İskenderun Gençlik Merkezimizde de gerçekleştirdik. Bu sınavlara 164 ortaokulu, 103 de lise öğrencimiz katıldı. 3’ncü fazda yer almak ve Hatay’da hem Antakya’da hem İskenderun’da böyle bir oluşumun olması bizleri çok mutlu etti. Projeler kapsamında gençlerimiz hayallerinde canlandırdıkları rüzgar tribünlerini hayata geçirdiler. Tribünleri oluşturduktan sonra belli aşamalarda sınava tabi tutuldular. Buradaki sergimizde de geçtiğimiz hafta sonu yapılan sınavlara katılan tüm öğrencilerimizin ürünlerini sergiliyoruz. Bu projenin başka bir özelliği ise sergi tamamlandıktan sonra hiçbir ürünü atık malzeme olarak kullanmayacağız. Aynı zamanda inovasyon atölyemizde tekrardan değerlendireceğiz. Atık durumda olan ürünleri de geri dönüşüm yoluyla başka programlarda kullanacağız” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın