Kuş cennetinde bahar temizliği!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapan ve kuşların göç rotasında yer alan Samandağ Milleyha sulak alanına dökülen moloz ve hafriyatları temizledi. HBB ekiplerinin yaptığı özenli çalışmaya yaban hayatı uzmanı ve fotoğrafçı Emin Yoğurtçuoğlu da yakından takip ederek, ekiplere destek verdi.

15 yıldır bölgede inceleme yapan ve Kuş Dedektifi olarak anılan Yoğurtçuoğlu, HBB’nin bölgede yaptığı çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

HBB ekiplerinin yılın her döneminde ciddi temizlik çalışması yaptığını belirten Yoğurtçuoğlu, “Burada yapılan temizlik benim çok hoşuma gidiyor. Ne zaman bir sıkıntı yaşasak HBB ekipleri kısa sürede geldi ve müdahale etti. Özellikle moloz yığını konusunda büyük çaba harcadı. Araçların girebildiği yere kadar olan kısım temizlendi. Yazın sular çekildikçe tamamı temizlenecek ve Milleyha’nın kaderi daha da güzel şekillenmiş olacak” diyerek Hatay Büyükşehir Belediyesine doğaya, çevreye ve yaşama gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Milleyha’yı çölde suya sahip bir vahaya da benzeten Yoğurtçuoğlu, buraya verilen zararın aslında tüm ekosisteme verildiğini sözlerine ekleyerek, vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

Milleyha sulak alanının güneye göç eden kuşların son konaklama yeri olduğunu ifade eden çevre ve doğa gönüllüsü Senem Can ise, “Milleyha sulak alanı korunmalı. İklimler değişiyor, kuraklık bekleniyor ve bu yüzden suyun önemi daha da artıyor. Bu konuda taşın altına elini koyan ve bölgenin temizliğini yapan Hatay Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim” diyerek küresel iklim krizine dikkat çekti.

Bir cevap yazın