Çocuk haklarına dair ortak hareket kararı

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in başkanlığında düzenlenen Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda çocuklara yönelik koruyucu ve önleyici tedbirler ele alındı.

İskenderun Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda; “5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu” ve “Çocuk Koruma Kanunu”nun Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslar Hk. Yönetmelik” ile “Çocuk Koruma Kanunu Kapsamındaki Koruyucu ve Destekleyici Tedbir ve Kararlarının Uygulanması Hk. Yönetmelik” çerçevesinde; İskenderun İlçe Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu’nca yürütülen çalışmalar ele alınarak, çocuk koruma alanındaki kamu hizmetlerinin yürütülmesinin izlenmesi, koruyucu ve önleyici tedbir ve önlemlerin uygulanmasında yaşanan sorunların tespiti ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri üzerinde değerlendirmeler yapıldı.

İskenderun Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılan sunum eşliğinde genel bir faaliyet analizi yapılarak, Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurulu’nca bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrasında da korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocukların korunması, hakları ve esenliklerinin güvence altına alınmasına dair usul ve esasların; titizlik ve hassasiyetle uygulanmasının temin ve tesis edilmesine ilişkin çalışmalara devam edilmesi yönünde ortak fikir ve hareket birliği kararlaştırıldı.

Söz konusu toplantıya; Kaymakam İskender Yönden’in yanısıra Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Nadir Ünal, İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meltem Eken, İlçe Jandarma Komutanı J. Kıdemli Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Müftüsü Osman Şekerci, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Yeter, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Veysel Yıldırım, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yılmaz Balaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü V. Önder Faruk Sarı, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel, İŞKUR İskenderun Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Yüksel ve Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin ile ilgili/yetkili kurum amirleri katıldı.

Bir cevap yazın