Güney Akademi Juvenis’te ‘Milli’ gurur

İskenderun’da basketbol branşındaki başarılarıyla adından söz ettiren Güney Akademi Juvenis’in 2022 yılı faaliyet programında yeralan basketbolcu havuzu tarama programı – Anadolu etabını kazanan iki sporcusu Milli Takım Kampı’na davet edildi.

Kulübün tarihindeki ikinci ‘Milli’ davetini almasından büyük bir sevinç yaşadıklarını söyleyen Güney Akademi Juvenis Kulüp Başkanı Nebil Özdemir, FİBA Altyapı Gelişim Projesi kapsamında 16-20 Şubat tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan U-15 Milli Takım Kampı’nda davet edilen sporcuları Ali Arda Yücel ve Efe Karadayı’ya başarılar diledi.

Milli Takım Kampına gönderilen sporcuları adına gurur duyduğunu belirten Nebil Özdemir, “U-16 Takımımız oyuncularından Ali Arda Yücel ve Efe Karadayı’nın U-15 Milli Takım Kampına davet almaları bizleri son derece mutlu etti. Her iki oyuncumuz da Basketbol Okulumuzdan yetişen oyuncular ve Milli Takım daveti bizim için gururların en büyüğü. Son yıllarda birçok oyuncumuz Süper Lig Kulüplerinin transfer listesinde yer alıyor. Bu başarıyı da antrenörlerimizin özverili çalışmalarına, velilerimizin bizlere olan inancına, sporcularımızın emeklerine ve sponsorumuz Juvenis’in desteklerine borçluyuz. Ayrıca bu çocuklar İskenderun’un birer temsilcisi olarak orada İskenderun ve Hatay Basketbolunu temsil edecekler. Güney Akademi Juvenis, daha ance Milli Takıma oyuncu gönderme başarısını Oktay’la başarmıştı. Enis Oktay, 2015-2016 yıllarında U-15 Milli Takımına 4 defa davet edildi.  Bu da bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Bugüne kadar nasıl çalıştıysak, daha da fazla çalışıp daha çok sporcuyu Milli Takımlarımıza ve üst liglere kazandırmaya çalışacağız. Şehrimizin ve ülkemizin basketboluna bir damla da olsa katkımız olduysa ne mutlu bize” diyerek duygularını dile getirdi.

Özdemir, proje kampı sonunda belirlenecek 14 kişilik sporcu kadrosunun Mart ayında Kuzey Makedonya’da düzenlenecek olan FİBA Altyapı Gelişim Projesi Uluslararası Kamp organizasyonuna katılacağını da sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın