Hatay’da yerli aşıya yoğun ilgi

Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat, Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binasında TURKOVAC Aşı uygulama alanına yaptığı ziyarette, yerli aşıyı yaptıranların sayısının 500’ü geçtiğini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Hambolat’ı hastanede Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yunus Doğramacı, Başhekim Yardımcıları Dr. Nurettin Dolapçıoğlu, Dr. Figen Duman, Hastane Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Erkan karşıladı.

Beraberindeki heyetle TURKOVAC Aşı alanını incelerken, aşı olan vatandaşlarla da sohbet eden Müdür Hambolat, MHRS üzerinden TURKOVAC Aşı randevusu oluşturarak, vatandaşların hiç zaman kaybetmeden 1. doz ve hatırlatma dozunu yaptırmalarını istedi.

Yerli aşının 7 Şubat itibariyle hastane bünyesinde uygulanmaya başladığını anımsatan Hambolat, kısa sürede aşıyı tercih eden kişi sayısının 500’ü aştığını ifade etti.

Yapılan uygulamalardan gayet başarılı sonuçlar aldıklarını ifade eden Hambolat, “Tüm yurtta olduğu gibi Hatay’da da Covid 19 sayılarında vaka pozitifliği oranında artış yaşanıyor. Sevindirici tarafı hastane yükü açısından korktuğumuz şekilde bir dönüşü olmuyor. Hastane yükü olarak yansıması minimal düzeyde. Fakat bu bizim alacağımız tedbirleri ve önlemleri hafife almamızı gerektirmiyor. Dolayısıyla maske mesafe ve hijyen noktasında hassas davranmaya devam edelim. Hakkı olanlar hızla aşısını olsun. Özellikle Turkovac aşısını olmayı tavsiye ediyoruz ” diye konuştu.
Hatay’da toplam iki buçuk milyonun üstünde aşı uygulaması yaptıklarını anlatan Hambolat, “İlimizde 2 milyondan fazla Biontech aşısı, 500 binde Sinovac dediğimiz Çin aşısı yapıldı. Turkovac yeni başladı, fakat ciddi bir talep olduğunu görüyoruz. Sayıların daha da artacağını düşünüyoruz. Hedef nüfusumuzun yüzde 75’in üstünde 2 doz aşılanması var” dedi.

Bir cevap yazın