Hatay’ın en yüksek barajı tam kapasite doldu

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay’ın en yüksek barajı olan ve 54 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip olan Büyük Karaçay Barajı’nın tamamen dolduğunu açıkladı.

105 metre yüksekliğiyle, hali hazırda tam kapasite Elektrik Enerjisi üremesinin yanında Defne ve Antakya ilçelerinin kırsal mahallelerine de memba kalitesinde İçmesuyu veren barajın taşkın Koruma görevini de yerine getirdiğini belirten Milletvekili Yayman, tarımsal üretimde bu yıl sulama sorunu yaşamayacak olan çiftçilere bol bereketli ürünler ve kazançlar diledi.

Samandağ’a su verilememesi dolayısıyla Hatsu’ya yüklenen Milletvekili Yayman, “Büyük Karaçay Barajı’nın 5 yıldızlı bir barajdır. Tarımsal sulama yapıyor, taşkınları önlüyor, elektrik üretiyor, Antakya ve Defne’ye içme suyu sağlıyor. Samandağ’a ve tüm Bölgeye büyük bir rekreasyon alanı kazandırıyor. DSİ tarafından 2016 yılından itibaren yazdığı yazılara rağmen HATSU’nun isale hatları için yer teslim etmemesi nedeniyle maalesef Samandağ’a su veremiyor. Samandağ’a da Defne ve Antakya’da olduğu gibi içme suyunu DSİ ve hükümetimiz verecek. Bu 5 yıldızlı baraj için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye ve DSİ Genel Müdürümüz Kaya Yıldız’a çok çok teşekkür ederiz” dedi.

Bir cevap yazın