Hatay’da yabancıya satış yok!

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, yabancıların ilgi odağındaki Mardin, Kilis ve Hatay’da Bakanlar Kurulu kararıyla mülk satışının yasak olduğunu anımsattı.

2020 -2021 Kasım dönemi arasında yabancıların konut tercihini İstanbul’dan yana kullandığını ifade eden Kurum, 29 bin konut ile İstanbul, 12 bine yakın satışla Antalya, 3 bin 464 ile Ankara, 2 bin 256 ile Mersin, bin 829’la Yalova, bin 666 konut satışı ile Bursa en çok tercih edilen iller olduğunu ifade etti.

Hatay, Kilis, Mardin’de satış yasak!

Türk vatandaşı olmayan Süryani, Ermeni ve Rumların Hatay, Kilis ve Mardin’de mülk satın alamadığına dair yönelik eleştirilere yanıt veren Bakan Kurum, “Bu illerin tamamı kamu yararı ve ülke güvenliği açısından Bakanlar Kurulu’nun 27 Ekim 2008 tarihli kararı ile yabancıların taşınmaz mülkiyeti ve sınırlı ayni hak edinemeyecekleri alan olarak belirlenmiştir. Hatay, Kilis, Mardin illerinde yabancıların taşınmaz edinimi yasaklanmış olup; bu illerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes herhangi bir renk, dil, ırk ayırımı olmadan taşınmaz edinebilmektedir. Ülkemizde yabancı gerçek kişilerin edinimleri ile ilgili uygulanan mevzuatta belirgin bir ırk, ya da dini cemaat ayrımı gözetilmemektedir. Tapu Kanunu kapsamında belirlenen ülkeler, ülkemizden taşınmaz edinebilmektedir” dedi.

Bir cevap yazın