İki OSB’ye ‘Özel’ ilgi!

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, inşaat ve altyapı çalışmaları devam eden Erzin Organize Sanayi Bölgesi(OSB) ile 3 bin 500 kişinin istihdam edildiği Payas Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Ali Özyurt ile birlikte  2 OSB’ye gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Milletvekili Özel, Erzin Kaymakamı Osman Demir, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu ile Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ı da ziyaret ederek, istişarelerde bulundu.

OSB’lerin Hatay’a katkısına değinen Milletvekili Özel, “375 hektar alanda 2 milyar dolarlık yatırımla inşası devam eden Erzin Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 18 bin kişi istihdam edilecek. 23 firmaya 145 hektar alanın tahsis edildiği, yeni firmalara yer tahsis işlemlerinin devam ettiği sanayi bölgemiz tamamlandığında bölge ve ülke ekonomimiz ve istihdamına önemli katkılar sunacak. Dinamik yapısı ile bölge ve ülke ekonomimize önemli değer katan Payas OSB’miz de 2021 yılsonu itibariyle yaklaşık 373 bin 424,62 ton demir ve mamulleri ihracatı yaptı. 45 milyon 762 bin 542,04 Dolar, 379 bin 301,40 Euro ihracat rakamları ile de gurur kaynağımız oldu” dedi.

Bir cevap yazın