Hatay Gastronomi Evi’nin ev sahipliği yaptığı 2. Aşçılık Okulu yeni aşçı adaylarıyla eğitime başladı.
Gastronomi alanındaki birbirinden nitelikli eğitimleri bu yıl ikinci kez öğrencilerle buluşturacak Aşçılık Okulu önlük giyme töreniyle start aldı. Geçtiğimiz günlerde seçmeleri sona eren okula, gastronomi ve aşçılık bölümlerinden titizlikle seçilen 13 öğrenci kabul edildi.
Hatay Gastronomi Evi’nin kurulmasında büyük pay sahibi olan Prof. Dr. Nazan Savaş, okula katılmak üzere seçilen öğrencilere önlüklerini giydirdi.
Öğrencilerin, Hatay mutfağında yer alan eşsiz lezzetlerin yapılışını, püf noktalarını ve tarihini öğreneceğini söyleyen Nazan Savaş, “Hatay Gastronomi Evi’miz birbirinden farklı birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Evimiz, hem eğitim hem tanıtım hem de lezzet odaklı çalışıyor. Bu anlayışla bir seçme yaparak bu birikimden en çok faydalanacak kişileri seçtik. Umarım herkes için verimli bir eğitim olur.2 buçuk ay sürecek teorik ve pratik eğitimler Gastronomi Evimizin mutfağında verilecek” dedi.
Önlük giyme töreninde konuşan öğrenciler, Hatay mutfağının inceliklerini öğrenecek olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade ederek böyle kapsamlı bir eğitime ilk kez dâhil olduklarını söyledi.