Önce fidan, sonra orman!

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, geçtiğimiz yıllarda PKK terör örgütü tarafından Samandağ’da yakılan yaklaşık 35 bin dönüm ormanlık alanı yeniden yeşertmek amacıyla ağaç dikti.

Kahramanmaraş ve Hatay Orman Bölge Müdürlükleri koordinasyonunda gerçekleşen etkinlikte Samandağ‘a bağlı Seldiren Mahallesi’nin Amanos Dağları eteklerine ilk fidanı  toprakla buluşturan Milletvekili Yayman, yanan bölgelerin imara açılacağı şeklindeki söylentilere de en iyi cevabı ağaç dikerek verdi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, muhtarlar, AK Parti ilçe Başkanı Semir Özdemir ve vatandaşların katıldığı ağaç dikim töreninde Hatay’daki yanan ormanların kısa sürede tekrar eski görünümüne kavuşacağını söyleyen Yayman, Mart ayının sonuna kadar da 6 milyon fidanın toprakla buluşturulacağını ifade etti.

Teröristler yaktı, biz yeşerteceğiz

Soğuk ve yağışlı hava olmasına rağmen fidan dikimi yaptıklarını aktaran Yayman, “Maalesef burada ciğerlerimizi yakan bir yangın oldu. Aslında sadece orada ağaçlar yanmadı sadece çam fidanları yanmadı bizimde kalbimiz ve ciğerlerimiz yandı. Hepimiz çok üzüldük ve bu orman yangınlarını çıkartan teröristleri bir kez daha lanetliyoruz. Dağda, ovada, şehirde, mağarasında ve inlerinde yok edilenler bu defa kendilerine “ateşin çocukları” şeklinde bir isim takarak ormanlarımızı yaktı. Bu sene de yazın her yerde ormanlarımızı yaktılar. Buradan onlara sesleniyoruz. Siz ne yaparsanız yapın bu milletin duası da bu milletin çalışması da Cumhurbaşkanımızla ve milletimizle beraber siz bir yaktığınızda biz bin dirilerek buraya geleceğiz. Bugün de ağaç dikme merasimindeyiz. Görüyorsunuz çok bulutlu bir hava var arka tarafta karlar var ve soğuk bir havada inşallah fidanlarımızı dikeceğiz. Allah’ın izniyle biz memleketimizin ağacını seviyoruz toprağını, çiçeğini, ırmağını, kuşlarını ve insanlarını seviyoruz” dedi.

Yangında da, ağaçlandırmada da buradaydım

Yayman çalışmalar İçin Orman Genel Müdürlüğü’ne, orman işçilerine ve orman teşkilatına teşekkür ederek, “Sadece iyi günde değil zor zamanda da her zaman milletimizin yanındayız. Burada Eylül 2020 tarihinde tam 35 bin dönüm alan yandı ve kül oldu. Geçen zamanda Orman Genel Müdürlüğü’müz büyük bir mücadele vererek tüm bölgeyi temizledi. 35 bin dönümü terasladı. Allah razı olsun onlardan. Bugün de fidan dikme törenindeyiz. Gördüğünüz gibi yalancı siyasetçilerin dediği gibi burası maden ocağı, ev, site, inşaat olmadı. Ben yangında da buradaydım. Köylülerimin yanındaydım. Bölgenin ağaçlandırılmasında da buradayım. Vatandaşlarımın emrindeyim” şeklinde konuştu.

6 milyon fidan toprakla buluşacak

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç da, yanan ormanlık alanlarda fidan dikimine devam ettiklerini belirtti.

Orman yangınlarıyla küle dönen alanların yemyeşil bir görüme kazandırılması için çalıştıklarını belirten Koç, “Burayı el birliğiyle yem yeşil hale getireceğiz. Yaklaşık bir buçuk yıldır çalışmalar ara vermeden devam ediyor. Mart ayının sonuna kadar da 6 milyon fidanı toprakla buluşturmuş olacağız” dedi.

Bir cevap yazın