Bakan Soylu, mültecileri can kulağıyla dinledi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve beraberindeki heyetle Suriye’nin İdlib bölgesinde yapımı devam eden briket evlerde incelemede bulunduktan sonra, insani yardımların AFAD koordinasyonunda bölgede yaşayan insanlara ulaştırıldığı Seyyale Kampı’nı ziyaret etti.

Hatay Havaalanı’nda Vali Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri TBMM Dijital Mecralar Kom.Bşk. Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Vali Yard. Aydın Tetikoğlu ve protokol tarafından karşılanan Bakan Soylu, buradan İdlip’e geçti.

 Seyyanen Kampı’nda incelemelerde bulunan Bakan Soylu burada, Vali Rahmi Doğan ve  AFAD Başkanı Vali Yunus Sezer birlikte, kampta bulunan savaş mağduru Suriyeli vatandaşlar ve çocuklarla bir süre sohbet etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve berberindeki heyet ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı(TDV) İdlib’deki iyilik konutlarını ziyaret etti. Mehmet Akif İnan Vakfı ve Bayındır Memur-Sen’in destekleriyle inşa edilen Necmettin Erbakan Camii’ni de ziyaret eden Soylu, TDV’nin bölgedeki faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Bakan Soylu, Suriye’nin İdlib bölgesinde Türkiye tarafından inşası planlanan yaklaşık 63 bin 500 briket evden 52 bin 500’ünün tamamlandığını, evlerden 46 bininin ailelere teslim edildiğini açıkladı.

Bir cevap yazın