‘Bu zamlarla ışığımız yanmaz’

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İskenderun Gençlik Kolları, vatandaşların evlerine bomba gibi düşen fahiş zamlı elektrik faturalarına tepki gösterdi. Eski Bit Pazarı önünde  CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, kadın kolları ve partililer ile biraraya gelen gençler, elektrik faturalarına yansıtılan yüzde 127’lik zammı protesto ederken, ellerindeki yüksek rakamlı elektrik faturaları ile de durumun sorumlusu olarak gördükleri Ak Parti İktidarına ‘Hemen seçim, erken seçim. Geliyor gelmekte olan’ mesajıyla gönderme yaptı.

Toplantıda ayrıca, CHP’li gençler üzerinde ‘Cebimizden yetmedi gençliğimizden verdik’, Bu zamlarla ışığımız yanmaz’, ‘Elektrik ve doğalgaz zamları geri çekilsin’ yazılı pankartlarla de yapılan zamları eleştirdi.

“El insaf… Yüzde 127 zam”

Hükümetten  hesabının sandıkta sorulacağını söyleyen CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, “Ak Parti Genel Başkanı ülkede yaşanılan zammın, zulmün ve başımıza gelen felaketlerin sorumlusunu bulmuş. Tüm bunların sorumlusu CHP ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ymuş. 2002 yılının Kasım ayından bu yana ülkenin yönetimini devralan ve bana göre dünyanın en basiretsiz, en beceriksiz ve halktan kopuk siyasi iktidarı bir fıkrada da denildiği gibi suçu etrafında arıyor. Ülkenin durumu gerçekten kötü… Ülkeyi bu duruma getiren Cumhurbaşkanı; “Ben ekonominin kitabını yazdım” diyor. 20 yıldır bu ülkeyi yöneten iktidar, ülkeyi balyoz gibi yönetmeye devam ediyor. Dünyanın bütün gelişmiş ülkeleri özellikle bu enerji darboğazından çıkmak için vatandaşın sırtındaki yükü hafifletmek adına vatandaşın cebine yansıyacak yardımlarda bulunuyor. Ama ülkemizi yöneten siyasi iktidar, bize son derece sivriltilmiş elektrik faturalarını gönderiyor. El insaf… Yüzde 127 zam. Ben de o mağdurlardan biriyim. Bir ülkede şartlar bu kadar ağırlaşmışsa, iktidarın vatandaşın yükünü hafifletmesi gerekir. Bununla ilgili yapılan tüm açıklamalarda STK’lara destek verdik. İlk defa halka açık kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla açıklama yapma gereği duyduk. Biz insanları suça teşvik etmiyoruz, onları örgütlü olmaya ve haklarını savunmaya davet ediyoruz. Ve biz diyoruz ki; ‘Bu günahın hesabını en demokratik yoldan sandıkta soracağız. Hodri meydan…’ dedi.

“Artık dayanacak gücümüz kalmadı”

CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Mert Üs ise hükümete yapılan zamların geri alınması çağrısında bulunarak, “Ne esnaf, ne işçi, ne işveren dayanabilecek durumda değil. Kısacası T.C. vatandaşları elektrik ve doğalgaz zamlarına dayanabilecek güçte değiller. Kendisi saraylarda sıcak odalarda otururken, vatandaşlar nasıl tasarruf ederim diyerek bu soğuk havalarda doğalgazlarını kısıyor, üşümeye mahkûm ediliyorlar. Şunu hatırlatmak istiyoruz; CHP’nin elektrik, su, doğalgaz gibi temel ihtiyaçların faturalarından KDV alınmamasına yönelik verdiği kanun teklifi Ak Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. CHP halkın sorunlarını biliyor, bu zamları protesto etmek için de her zaman halkının yanında durmaya devam edecektir. Biz de İskenderun’dan sesleniyoruz; ‘Yapılan zamlar geri alınsın.’ CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, üşümeyecek ve karanlıkta bırakılmayacaktır. Hemen seçim, erken seçim. Geliyor gelmekte olan” dedi.  

Bir cevap yazın