İskenderun Meclisi önemli kararlar aldı

İskenderun Belediye Meclisi, şubat ayı toplantısında İskenderun’un Slovenya Cumhuriyeti’nin Koper kenti ile ‘Kardeş Şehir’ olması için Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’ya sözleşme imzalama yetkisi verdi.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında gerçekleşen ve üçü önerge olmak üzere toplam 13 maddenin görüşüldüğü toplantıda, CHP Grubu bu ayki Huzur Haklarını SMA Tip1 Hastası Yusuf Mert’e bağışlayarak örnek bir tavır sergilerken CHP Grup Başkan Vekili Murat Kayış mecliste grubu bulunan tüm partilere Yusuf Mert’e destek çağrısı yaptı.

Gazetelere ilan desteği 

Gündem dışı konuşmada yerel basına destek müjdesi veren Başkan Tosyalı, yıllık 50 Bin TL bütçeyi aşmayacak şekilde İskenderun Belediye Meclisi’nde alınan kararlarının 3 yerel günlük gazetede Basın İlan Kurumu’nca yayınlanacağını söyledi.

Gündemin birinci maddesi olan Sarıseki Mahallesinin kıyı kesiminde ve deniz alanında kalan toplamda 32430,89 m2 büyüklüğündeki balıkçı barınağı ve rekreasyon alanına yönelik yürürlükteki planın iptali için Gübre Fabrikaları T. A. Ş. tarafından 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi oy çokluğuyla kabul edildi. CHP grubunun red oyu veridği gündem maddesine CHP Meclis Üyesi Mecit Boğusoğlu yıkılıp, yeniden yapılması talebiyle şerhli red oyu kullandı.

İskenderun Belediyesi ile Slovenya Cumhuriyeti Koper Belediyesi arasında ‘Kardeş Şehir Protokolü’nün imzalanması ile Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin ana faydalanıcısı olduğu “Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme-II: Yeşil Bir Gelecek için Eşleştirme Hibe Programı”na proje sunulmasına ve talebin kabul olması durumunda faaliyetin uygulanmasına yönelik sözleşme imzalanması hususlarında Başkan Fatih Tosyalı’ya yetki verilmesi ile ilgili 2 gündem maddesi  oy birliği ile kabul edildi.

Festival Komitesi Belirlendi

Mecliste ayrıca, 2022 Yılı Temmuz ayı içerisinde düzenlenecek olan 5 Temmuz İskenderun Turizm ve Kültür Festivali çalışmalarına başlamak üzere Festival Komitesi Gülden Özdemir, İbrahim Yavuz ve Erdal Keleş olarak belirlendi.

İskenderun Belediyesi bünyesinde bulunan 3 ve 4 Nolu belediye tesisleri ve Millet Parkı’ndaki sosyal tesislerde 65 Yaş ve üstü ve Gazi kartı bulunan vatandaşlara ücretsiz çay ikramı da oy birliği ile kabul edildi. Bir sonraki meclis toplantısının 1 Mart Salı günü saat 14.00’de yapılması kararlaştırıldı.

Bir cevap yazın