8 Şubat’ta hastalanmayın!

Hatay Tabip Odası (HTO) Başkanı Dr. Sadık Nazik, Türk Tabipler Birliği öncülüğünde özlük haklarında iyileştirme talebiyle 8 Şubat Salı günü Türkiye genelinde doktorların gerçekleştireceği iş bırakma grevine vatandaşlardan da destek istedi.

Nazik, 8 Şubat’a vatandaşların var olan randevularını iptal etmesi ve sağlık çalışanlarının yanında durarak mücadeleyi büyütmesini talep ederken, iş bırakma grevi dolayısıyla  mağduriyet yaşanmaması adına vatandaşları acil durumlar dışında hastaneye gitmemeleri konusunda uyardı.

Halkı, yaşam hakkını tanımayan sağlık sistemine sağlıkçılarla birlikte dur demeye davet eden HTO Başkanı Dr. Sadık Nazik, “Toplumun sağlığı sağlık çalışanlarının sağlığı ile mümkündür. Bizlerin sağlığını tehdit eden, şiddete davetiye çıkaran bu sistemle sağlık hizmeti vermek mümkün değildir. Hakkınız ödenmez dediler, ödemediler. 8 Şubat’ta taleplerimiz için grevdeyiz. Halkımızdan bu günde randevu almayarak ve acil durumlar hariç sağlık kurumlarına gelmeyerek bizlere destek olmasını istiyoruz” dedi.

Bir cevap yazın