Hatay DKMP’nin doğa koruma mücadelesi!

Hatay Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü(DKMP) çetin kış şartlarının yaşandığı ilimizde bir yandan yiyecek sıkıntısı çeken yaban hayvanlarının beslenmeleri için doğaya yem bırakırken, diğer yandan da avcılara yönelik denetim çalışmalarını sürdürdü.

Hatay Şefliği Av Koruma Ekipleri, Dörtyol’da yüksek rakımlı bölgelere yaban hayatını desteklemek için yonca balyaları bırakırken, il genelinde kaçak ve belgesiz avcılığa da izin vermedi. Ekipler geçtiğimiz hafta boyunca kaçak avlanan 18 kişiye toplamda 30 bin 500 lira cezai işlem uyguladı.

Hafta boyunca denetimlerini sürdüren ekipler, Kırıkhan Şefliği av koruma ekiplerinin yaptıkları koruma ve kontrol çalışmalarında 12 kişiye avcılık belgesi olmaması, kota almadan avlanmak ve avlanma süresi dışında avlanmaktan dolayı, 1 şahsa da havalı tüfekle avlanmaktan dolayı toplamda 21 bin 220 lira para cezası uyguladı.

Ekipler il genelinde sürdürdükleri koruma ve kontrollerde bir şahsı yaban keçisi avını gerçekleştiremeden yakalarken, 5 şahsa da sorumluluk alanlarında bulunan avlaklarda belgesiz avlanmaktan dolayı toplamda 9 bin 340 lira para cezası kesti.

Bir cevap yazın