Hassa afet bölgesi ilan edilsin!

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, kar yağışının esareti altında kalan Hassa’nın afet bölgesi ilan edilmesi ve vatandaşların zararlarının Devlet tarafından tazmin edilmesi için Kanun Teklifi verdi.

10 yıl aradan sonra yağan ve kalınlığı 50 cm’yi bulan kar nedeniyle Hassa’daki ağır tabloyu ortaya koyan Milletvekili Güzelmansur, muz seraları ve örtü altı tarımı yapılan çilek arazilerinin yanısıra fabrikaların çatısının da zarar gördüğü kar yağışından kaynaklanan yaraların Devlet desteği olmadan sarılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Hassa’nın afet bölgesi olarak yardım alması ve tüm afetzedelerin zararlarının karşılanması için çağrıda bulunan Güzelmansur, “İlçede 15 dönüm muz serası, örtü altı tarımı yapılan çilek ekilen araziler karlar altında kalmış, ürünler yok olmuştur. 40 bin dekarlık zeytinlik alan hasar görmüştür. 35 ahır çökmüş, onlarca büyükbaş hayvan telef olmuştur. Evlerin çatısı uçmuş, 300’e yakın elektriği direği devrilmiş, teller kopmuştur. Çatısı uçan fabrika sayısı da 10’a yakındır. Doğal afetler karşısında bireyin yaşam ve mülkiyet hakkını korumak Devletin sorumluluğundadır. Dolayısıyla Hassa’nın acilen afet bölgesi ilan edilmesi gerekmektedir” dedi.

Bir cevap yazın