Öğrenciler karne aldı, yarıyıl tatili başladı

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk dönemini geride bırakan öğrencilerin karne sevincini paylaştı. Mithatpaşa İlkokulu’nda düzenlenen Karne Töreni’nde Kaymakam Yönden’e İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz ve Şube Müdürü Önder Faruk Sar da eşlik etti.

İlçedeki tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okullarda olduğu gibi Mithatpaşa İlkokulu’nda düzenlenen törende Kaymakam Yönden, öğrencilerle yakından ilgilenerek, onlarla aynı sırada oturup gelecekte ne olmak istedikleri ve herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu.

Okul Müdürü Berivan Kuyubaşıoğlu, öğretmenler ve velilerle de sohbet eden Kaymakam Yönden, daha sonra öğrencileri tek tek tebrik ederek karnelerini ve hediyelerini dağıttı.

Öğrencilerin enerjisi ve heyecanının bizi geleceğe taşıyacak en önemli kaynak olduğunu ifade eden Kaymakam Yönden,“İlçemiz genelinde bir eğitim ve öğretim döneminin daha başarılı ve sorunsuz bir şekilde tamamlamış bulunmaktayız. Temel ve ortak hedefimiz, İskenderun’da eğitim çıtasının daha üst noktaya çıkarılması ve başarı seviyesinde önemli bir ilerleme kaydedilmesini sağlamak olup, bu önem ve öncelikli hedefimiz doğrultusunda çeşitli projelerimizi uygulamaya geçirmekteyiz. Bu süreçte özveri ile çalışan İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne, okul idarecilerimize, öğretmenlerimize, okul personellerimize ve kıymetli velilerimize canı gönülden teşekkür ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir tatil geçirmelerini diliyorum” dedi.

Öğrencilere ve velilerine tavsiyelerde bulunan Kaymakam Yönden, “Notlarınız her ne olursa olsun! Geleceğe yönelik umudunuzu cesaretinizi, iman ve inancınız ile özgüveninizi diri tutarak kendinizi bir sonraki döneme motive etmek suretiyle istirahat ediniz ve bu zaman da eksiklerinizi ve hatalarınızı da gözden geçirerek kendinize yeni bir başarı haritası belirleyiniz. Öğrencilerimiz eğitim ve öğretim kapsamındaki hedeflerine yürürken, sevgili velilerimiz, bir yandan çocuklarını dolaylı olarak denetleyip,sevgiyle yaklaşarak desteklerken, bir yandan da sabırla dinleyerek, fikir ve görüşlerini önemsemelidir . Sadece başarılı anlarında değil başarısızlıklarında da onların yanında olmalı ve girişimlerinde desteklemeli ve yönlendirmelidir. Bu doğrultuda; eğitim-öğretim döneminde okul – aile işbirliğinin en güzel örneğini sergileyen bütün velilerimize de canı gönülden teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın