İskenderun ve Romanya arasında kültür avı!

Avrupa Birliği Erasmus+ Okullar Arası Değişim Ortaklıkları  (KA 229)   faaliyetleri kapsamında İskenderun’a gelen Romanyalı öğretmen ve öğrenciler, İlçe Kaymakamı İskender Yönden’in misafirperverliğiyle ağırlandı.

AB Erasmus+Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) faaliyeti  Europe Culture Hunt (Avrupa Kültür Avı) Projesi Yemek Kültürü uygulamaları kapsamında  kentte bulunan Romanyalı konuklar, Kaymakam İskender Yönden’in ardından,  Özel Bilfen Koleji’ni  ziyaret etti.

Öğrencileri makamında ziyaret ettikten sonra, onlara eşlik ederek Bilfen’e geçen Kaymakam Yönden, Romanyalı konuklarıyla karşılıklı diyalog ortamında bilgi alışverişi yaptı.

Söz   konusu  proje  kapsamında  Romanyalı konuklardan bir misafir öğrenciyi evinde  ağırlayan Kaymakam İskender Yönden’in kızı  Elif  Ayperçem Yönden,  konuklarıyla kendi dilleriyle sohbet ederek, sosyal ve kültürel yaşam üzerine bilgiler paylaştı.

İskenderun’u temsil etmek üzere İskenderun Cumhuriyet  Anadolu  Lisesi’nin de katıldığı, İngilizce Öğretmeni Sinan Yıldırım’ın proje koordinatörlüğünü üstlendiği projede,  projenin ortakları olan İspanyalı ve Polonyalı gruplar ise ülkelerindeki pandemi kısıtlamalarından dolayı toplantıya online olarak katıldı.

Bir cevap yazın