Hatay’a kar yağmaz demeyin!

Hatay’da dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren sağanak yağış ve kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, kar özlemi duyan vatandaşlar ise karın keyfini doyasıya çıkardı. Birçok ilçenin beyaz kar örtüsüne büründüğü kar yağışının oluşturduğu olumsuzluklara Hatay Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeleri çok sayıda personel ve araçla müdahale etti.

Kar yağışının kapattığı Belen ile Topboğazı mevkisinde uzun araç kuyrukları oluşurken, trafik polisleri, kar lastiği veya zinciri olmayanların yolu kullanmasına izin vermezdi. Arızalanan ve kayan araçlar nedeniyle trafikte zaman zaman aksamalar yaşanırken, ekiplerin müdahalesiyle yol yeniden trafiğe açıldı.

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, yolun tıkandığı noktada bizzat inceleme yaparken, ekipleri bölgeye yönlendirdi. Belen, Antakya, Kırıkhan, Hassa ve Altınözü’nün yanısıra il genelinde karla kaplanan birçok yol HBB ekiplerinin koordinasyonunda kar küreme araçlarıyla temizlendi ve yollar güvenli hale getirildi.

HBB AKOM ekipleri de gök gürültülü sağanak yağış, kar yağışı ve fırtına nedeniyle oluşan çatı uçması, ağaç devrilmesi, trafik kazası ve su baskınlarına ivedilikle müdahale etti. Ekipler, suları tahliye etti, devrilen ağaçları yollardan kaldırdı ve sıkışmalı trafik kazalarına zamanında yetişerek olası can kayıplarının önüne geçti. HBB İtfaiye, Fen İşleri ve HATSU ekipleri tüm ilçelerde koordineli çalışarak olumsuzlukları bertaraf etti. Yaşanan trafik kazalarında da olay yerine ivedilikle yetişen ekipler, 8 sıkışmalı kazaya müdahale etti kazazedeleri sağlık ekiplerine teslim etti.

Bir cevap yazın