Kar niyetine dolu!

İskenderun’da etkili olan dolu yağışı ile Hassa’da etkili olan kar yağışı iki ilçeyi beyaza bürüdü. İskenderun ilçe merkezinde etkili olan dolu yağışını bazı vatandaşlar cep telefonlarıyla kaydederken, bazı vatandaşlar da beyaz örtüye dönüşen caddelerde kar hevesini dolu keyfiyle çıkardı.

İl genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava Hassa Akbez’de kendini kar yağışı olarak gösterdi. Hassa’da kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde bütün okullar bugün tatil edilirken, Karayolları, Hatay büyükşehir ve hassa belediyesi ekipleri oluşabilecek olumsuzluklara karşı önlem aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada hava sıcaklığının 2-3 derece daha düşeceği tahmin edilirken, “Yağışların Osmaniye, Hatay çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis çevreleri ile Osmaniye’nin doğu kesimleri (Düziçi, Bahçe, Hasanbeyli) ile Hatay’ın kuzeydoğusunda (Hassa) yoğun kar (20 cm. üzeri) yağışı şeklinde olacağı beklenmektedir. Doğu Akdeniz’in açıklarında güney ve güneybatıdan, akşam saatlerinden sonra, Doğu Akdeniz’in batısında (Anamur, Silifke arası) kuzeybatıdan, Çarşamba günü (19.01.2022) sabah saatlerinden itibaren  Doğu Akdeniz’in doğusunda (Karataş, Yumurtalık, Hatay kıyıları) kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

Bir cevap yazın