Hepsi birden bastıracak!

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Doğu Akdeniz Bölgesi için zirai don, kuvvetli yağış ve denizde fırtına uyarısında bulundu. Akdeniz’de etkili olan zirai don ve soğuk havanın 23 Ocak sabahına kadar devam edeceğini duyuran Meteoroloji, 18 Ocak Salı günü sabah saatlerinden itibaren de Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde beklenen kuvvetli yağışlara dikkat çekti.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda, bu akşam (17.01.2022) saatlerden, 23.01.2022 sabah saatlerine kadar tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Doğu Akdeniz Bölgesi’nde gece ve sabah saatlerinde kıyılarda hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerde ise kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden çiftçilerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

Meteorolojik verilere göre, Doğu Akdeniz’de beklenen yağışların ise 18.01.2022 Salı günü sabah saatlerinden itibaren; Osmaniye’de kuvvetli ve çok kuvvetli (40-75 kg/m2), Hatay’da çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak, Kahramanmaraş çevreleri ve Osmaniye’nin doğu kesimleri ile Hatay’ın kuzeydoğusunda (Hassa) yoğun kar (20 cm. üzeri) yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

19 Ocak sabah saatlerine kadar etkili olabilecek yağışlardan dolayı meydana gelebilecek; sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve fırtına, buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar ile yüksek kesimlerinde çığ tehlikesine vatandaşlardan tedbirli olmaları istenirken, meteoroloji Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis’in kuzey ilçelerinde de yoğun kar yağışı beklendiğini ifade etti.

Denizlerde de fırtına uyarısı!

Denizlere Ait Meteorolojik Uyarıda ise, “Rüzgarın, yarın Salı günü (18.01.2022) öğle saatlerinden sonra, Doğu Akdeniz’in açıklarında güney ve güneybatıdan, akşam saatlerinden sonra, Doğu Akdeniz’in batısında (Anamur, Silifke arası) kuzeybatıdan, Çarşamba günü (19.01.2022) sabah saatlerinden itibaren  Doğu Akdeniz’in doğusunda (Karataş, Yumurtalık, Hatay kıyıları) kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Perşembe günü (20.01.2022) öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği beklenmektedir” denildi.

Bir cevap yazın